DP izvērtējusi plakātu saturu pret bēgļiem; neviens kriminālprocess nav sākts

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Drošības policija (DP) izvērtējusi piketā pret bēgļiem izmantoto plakātu saturu; neviens kriminālprocess nav sākts, pavēstīja DP.

DP norāda, ka tā savas kompetences ietvaros veica minētā publiskā pasākuma norises monitoringu, kā arī fiksēja tā laikā izmantotos plakātus, kuros tika ietverti pretrunīgi saukļi.

Vienlaikus DP nav sākti kriminālprocesi saistībā ar protesta akcijā izmantotajos plakātos ietvertajiem saukļiem. Tāpat DP nav saņēmusi iesniegumu ar lūgumu izvērtēt protesta akcijā izmantotos plakātus.

Jau ziņots, ka otrdienas vakarā pret bēgļu uzņemšanu iepretim Ministru kabinetam piketēja aptuveni 300 cilvēku.

Akcijas rīkotāji un atbalstītāji bija vairākas biedrības un koalīcijā ietilpstošā Nacionālā apvienība. Viens no protesta akcijas rīkotājiem biedrības «Tēvijas sargi» pārstāvis Jānis Sils aģentūrai BNS iepriekš stāstīja, ka piketa mērķis ir «nepieļaut piespiedu kārtā ievest Latvijā imigrantus».

Valdība iepriekš ārkārtas sēdē nolēma, ka Latvija brīvprātīgi uzņems 250 bēgļu. Ministrijām kopā ar pašvaldībām tagad būs jāstrādā pie integrācijas politikas nākamajiem gadiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu