Pamestā bobsleja trasē iemitinājušies ekstrēmi riteņbraucēji

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pamesta olimpiskā bobsleja trase Bosnijas galvaspilsētā Sarajevā kļuvusi par ekstrēmo izklaižu vietu, ko iecienījuši motociklisti un riteņbraucēji.

Sarajevas bobsleja trase tika izmantota 1984. gada ziemas olimpiskajās spēlēs, taču to nopostījis gan laika zobs, gan 1990. gadu bijušās Dienvidslāvijas militārie konflikti.

Tagad trase kļuvusi par treniņu vietu motobraucējiem un riteņbraucējiem.

«Mēs trasi pirmo reizi redzējām ļoti sliktā stāvoklī un jau tūlīt pat gribējām to izmēģināt. Tagad mēs šeit trenējamies gandrīz ik dienu. Trasē var sajust ekstremālu adrenalīna šāviņu, un mums patīk izklaidēties,» stāsta 16 gadus vecais Kemals Mulics.

Motobraucēji stāsta, ka šādas izklaides nav no vieglajām un prasa īpašu rūdījumu. «Ievainojumi ir daļa no šādām izklaidēm. Nekad nav bijis brauciens, kad kāds nesavainotos, vai nu tas ir nopietni vai ne. Pats pārsvarā esmu ticis vien pie dažiem skrāpējumiem un pāris lauztiem kauliem, taču reālās briesmās neesmu bijis.»

Bailes esot neatņemama treniņu daļa. «Tādu adrenalīna pieplūdumu nevaru sajust nekur citur kā vien šajā trasē un uz mana motocikla. Bet, ja es nebaidos, ar mani atgadās nelaimes gadījums. Katru reizi, kad esmu pārāk pārliecināts par sevi, esmu kritis. Tāpēc varu teikt, ka bailes ir laba lieta, kamēr vien nekļūst par šķērsli,» stāsta Kamals.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu