AM: jāsaprot, kāpēc aizsardzības nozarei papildus atvēlēti tieši 59 miljoni eiro

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jāsaprot, kāpēc darba grupa, kas otrdien sprieda par nākamā gada valsts budžeta jautājumiem, aizsardzības nozarei atvēlējusi papildu 59 miljonus eiro prasīto 68 miljonu eiro vietā, sacīja Aizsardzības ministrijas pārstāve Līga Krapāne.

Viņa norādīja, ka, kamēr nav saprasts, kā darba grupa nonākusi līdz minētajai summai, ir pāragri spriest par šāda soļa iespējamo ietekmi uz valsts aizsardzību.

Jau ziņots, ka aizsardzībai nākamgad papildus plānoti 59 miljoni eiro. To apstiprināja Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētājs Kārlis Šadurskis («Vienotība») pēc otrdien notikušās darba grupas sanāksmes, kas vienojusies par nākamā gada budžeta ieņēmumu palielinājuma daļu par aptuveni 125 miljoniem eiro.

Iekšlietām papildus plānots 61 miljons eiro.

Aizsardzības ministrija bija cerējusi, ka nākamajā gadā tās budžets pieaugs par 68 miljoniem eiro.

«Mēs prasām 68 miljonus klāt, vai būs visi, mēs nezinām, meklēsim, situācija ir sarežģīta. Mūsu sabiedrotie vēro, kā mēs attiecamies pret šīm lietām,» iepriekš medijos teica aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis.

Iepriekš ir pieņemts lēmums pakāpeniski palielināt aizsardzības budžetu, lai līdz 2018.gadam tas sasniegtu 2% no IKP.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu