Vai ir sācies skolas formu bums?

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Aizvien vairāk mācību iestādes visā Latvijā interesējas par skolas formām un ar vecāku atbalstu pasūta tās jaunāko klašu skolēniem. Tomēr spert pirmo soli nav nemaz tik viegli. Vecākus bieži nomoka jautājumi, vai bērni tad nebūs visi vienādi, kā viņi iemācīsies veidot savu tēlu, cik dārgi formu pasūtīšana izmaksās utt. Bet skolas formām ir arī daudz priekšrocību. Par tām stāsta Gunda Benefelde.

2010.gadā Gunda Benefelde aizsāka projektu «www.skolasforma.lv» un mācību iestādēm piedāvāja iegādāties dizainera radītas skolas formas. Jāteic, sākumā gribētāju nebija daudz. Taču pašlaik viņas vadībā formas tērpi tapuši vairāk nekā 40 mācību iestādēm visā Latvijā. Interese par skolas formām strauji aug.

Nu jau ir piektais gads, un formas pasūta aizvien vairāk skolu.

«Daudzi vecāki sākumā domā, ka bērni būs vienādi, taču viņi nav vienādi, bet gan organizēti un vienoti. Un pašiem bērniem arī ir deguns gaisā - patīk viņiem. Mazajām meitenēm vispār! Viņas ar tiem rūtainajiem svārkiem skrien pa gaiteni un griežas,» tā Gunda par skolas formām.

Gunda stāsta: svarīgi apzināties, ka

ar skolas formu ieviešanu tiek uzlabota gan emocionālā, gan fiziskā vide skolās.

Trīs svarīgākie skolas formas plusi ir:

  • Uzlabojas drošība skolās, no ielas ienākušie vienaudži tiek ātrāk pamanīti;
  • Forma izlīdzina sociālo statusu un veicina kopības un vienotības sajūtu ar klasi un skolu;
  • Skolas forma gan disciplinē, gan nodrošina akurātu izskatu (nav ne mini, ne dekoltē, ne pusplikie dibeni);
  • Formas ļauj ekonomēt līdzekļus bērna apģērbam (unisex drēbes var pārmantot gan brāļi, gan māsas, var veidot par mazām kļuvušo nenovalkāto drēbju tirdziņus).

Formu tapšana

Dizaina saskaņošana, izšuvumu izmēģinājumi, strīpu salikumu izvēle un pārējās ar formas izveidošanu saistītās lietas aizņem līdz pat pusotram mēnesim. Bet tad, kad viss ir izstrādāts, tad taisa gatavus paraugus, sūta uz skolām, bērni piemēra, un tad kopīgi notiek izvēle un formas pasūtīšana.

Cenas

Vidēji vestes, sākot ar maziem izmēriem, maksā 23-25 eur, bet svārciņi 27-28 eur.

Gunda vēl piebilst, ka ar pareizu apģērba kopšanu formu var lietot pat divus gadus!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu