Maķedonija atkal atvērusi robežu nelegālajiem imigrantiem

LETA/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Maķedonijas policija sestdien vakarā pārtraukusi centienus nosargāt robežu pret nelegālo imigrantu pūļiem un tagad atļāvusi valstī no Grieķijas ieplūst simtiem nelegālo ceļotāju.

No sestdienas vakara līdz svētdienas dienas vidum Maķedoniju šķērsojuši 6000 imigrantu, pārsvarā no Sīrijas, pavēstīja Sarkanais Krusts.

Viņi sasnieguši Serbiju, kur netālu no robežas Miratovacas ciemā uzslietas astoņas milzīgas ANO bēgļu aģentūras teltis.

Maķedonijas policija iepriekš bija solījusi, ka ielaidīs valstī vien «ierobežotu skaitu» cilvēku, tomēr svētdien pat nemēģināja nevienu uz robežas apturēt.

No Maķedonijas bēgļi tālāk vilcienos dodas uz Serbiju, bet no turienes - uz Vāciju un citām pārtikušajām Eiropas Savienības valstīm, kur pieprasa patvērumu un kur viņi var rēķināties ar dāsniem pabalstiem un sociālajām garantijām.

Kā ziņots, ceturtdien Maķedonija pierobežā ar Grieķiju izsludināja ārkārtas stāvokli, nespējot tikt galā ar milzīgo nelegālo imigrantu pieplūdumu, un slēdza robežu.

Neitrālajā joslā starp Maķedoniju un Grieķiju jau ceturtdien sāka veidoties nelegālo imigrantu pūlis, kas turpināja pieaugt.

Piektdien starp nelikumīgajiem ieceļotājiem un Maķedonijas policiju izcēlās sadursmes, un kārtības sargi pūļa savaldīšanai bija spiesti pielietot asaru gāzi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu