Rubesa jaunajā amatā «Rail Baltica» vadībā joprojām nav apstiprināta

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Baibu Rubesu, iespējams, neapstiprinās par Eiropas platuma sliežu «Rail Baltica» projekta kopuzņēmuma valdes priekšsēdētāju, liecina Latvijas Televīzijas rīcībā esošā informācija. Sarežģījumi radušies Lietuvas iebildumu dēļ.

Kopuzņēmuma padome no vairāk nekā desmit kandidātiem amatam bija izvēlējusies uzņēmēju Baibu Rubesu, kuru amatā bija jāapstiprina padomei.

Kopuzņēmuma valdes priekšsēža izvēlei bija piesaistīta personāla atlases kompānija, un kandidātu vidū bijuši atzīstami eksperti no dažādām valstīm. Rubesa atzīta par uzvarētāju.

Pagaidām vēl notiek sarunas par līguma nosacījumiem. Saskaņā ar mūsu rīcībā esošo informāciju lietuvieši iebilst arī pret Rubesas atalgojuma apmēru, stingri uzstājot, ka 8000 eiro mēnesī alga ir maksimums. Pati Rubesa Latvijas televīzijai sacīja, ka no komentāriem atturēsies.

Baiba Rubesa, amata pretendente: - Tas ir dialogs starp mani un padomi, es neko nekomentēšu.

Transporta eksperts Tālis Linkaits norāda, ka ne pirmo reizi lietuviešu viedoklis atšķiras no Latvijas un Igaunijas.

Tālis Linkaits, satiksmes nozares eksperts: - Es zinu, ka dažādas domstarpības ir bijušas, bet ļoti ceru, ka šīs atšķirības tiks novērstas.

Triju Baltijas valstu kopuzņēmums «RB Rail» dibināts 2014.gada novembrī, tā pamatkapitāls ir 1,95 miljoni eiro. Šim uzņēmumam uzticēta «Rail Baltica» dzelzceļa projektēšana, būvniecība un mārketings.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu