Izrēķināšanās čigānu taborā Francijā: nošauti četri cilvēki, arī zīdainis

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Francijas ziemeļos kāds bruņots vīrietis otrdien nošāva četrus cilvēkus čigānu (romu) taborā, tai skaitā sešus mēnešus vecu zīdaini un policistu, paziņoja amatpersonas.

Uzbrukums notika Sommas departamenta Ruā pilsētā apmēram 110 kilometrus uz ziemeļiem no Parīzes. Tā gaitā tika nopietni ievainoti trīs cilvēki, ieskaitot šāvēju.

Francijas iekšlietu ministrs Bernārs Kaznēvs paziņoja reportieriem, ka uzbrucējs aukstasinīgi nošāvis zīdaini, vīrieti un sievieti. Vēlāk nomira arī policists, kurš uzbrukumā bija smagi ievainots.

Cits policists un trīs gadus vecs bērns ir nopietnā stāvoklī.

Aculiecinieki stāstīja, ka čigānu nometnē izcēlies kautiņš un vīrietis, kurš varbūt bija piedzēries, sācis šaut, kad policija ieradusies kautiņa vietā.

Kaznēvs raksturoja notikušo kā «tiešām traģisku gadījumu». Francijas prezidents Fransuā Olands un premjerministrs Manuels Valss bija šokēti un izteica līdzjūtību mirušo un ievainoto ģimenēm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu