Darba devējs neesot zinājis, ka traģiskajā avārijā iesaistītā kravas auto šoferim atņemtas tiesības

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Smiltenes uzņēmuma «ADZT» īpašnieks neesot zinājis, ka viņa uzņēmumā strādājušajam šoferim, kurš tiek turēts aizdomās par traģiskā negadījuma izraisīšanu Rankas novadā, bijušas atņemtas autovadītāja tiesības. Firmas vadītājam «neienāca prātā» jautāt par autovadītāja apliecību, jo šis esot bijis «zināms cilvēks».

Intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam «Panorāma» Dzenis apgalvoja, ka viņš nezināja, ka šim cilvēkam bija atņemtas tiesības. Iepriekš, pirms diviem mēnešiem, šis pats vīrietis jau strādājis uzņēmumā «ADZT», tad no darba aizgājis, bet vēlāk atgriezies un vakar viņam bijusi pirmā darba diena, sacīja Andris Dzenis, firmas rpašnieks.

Kā ziņots, kravas automašīna, kas bija iesaistīta minētajā negadījumā, bija noņemta no uzskaites, informēja Vidzemes reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja Patruļpolicijas nodaļas priekšnieks Jānis Lūks.

1967.gadā dzimušajam kravas automašīnas «MAZ» vadītājam, kurš tiek turēts aizdomās par negadījuma izraisīšanu, iepriekš vairākkārt bijušas uz laiku atņemtas autovadīšanas tiesības par braukšanu alkohola reibumā. Iepriekšējo lēmumu par autovadīšanas tiesību atņemšanu tiesa pieņēma 2013.gadā, un aizliegums ir spēkā līdz 2017.gadam.

Policijas sāktajā kriminālprocesā tiks vērtēta arī juridiskās personas - kravu pārvadājumu uzņēmuma, kurā šoferis strādājis, - iespējamā atbildība, ņemot vērā, ka uzņēmumā strādājusi un negadījumā ir iesaistīta persona, kurai bijis spēkā autovadīšanas tiesību aizliegums.

Jau ziņots, ka vakar uz ceļa Gulbene-Smiltene notika divu automašīnu sadursme, kurā dzīvību zaudēja trīs cilvēki, tostarp divi bērni.

1967.gadā dzimis vīrietis, vadot kādam Smiltenes uzņēmumam piederošu kravas automašīnu MAZ, izbrauca no mazāk svarīga ceļa un nepalaida pa galveno ceļu braucošo automašīnu «Audi 100», kā rezultātā notika sadursme.

Ceļu satiksmes negadījumā cieta automašīnas «Audi 100» vadītāja, 1977.gadā dzimusi sieviete, un 2010.gadā dzimis bērns, bet gāja bojā trīs automašīnas «Audi» pasažieri - 1938.gadā dzimusi sieviete, 2004.gadā un 2008.gadā dzimušas meitenes.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu