5 skolnieces padomi - ko un kā darīt, atsākot skolas gaitas

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

1.septembris skolēniem bija īsta svētku diena, bet tagad laiks ķerties klāt mācībām. Bieži skolēniem vēlme iet uz skolu nav pārāk liela dažādu iemeslu dēļ, bet, kad pienāk tas mirklis, kad laika pavadīšana ar draugiem skolas gaiteņos, dziedāšana kora mēģinājumos agri no rīta un špikošana kontroldarbos ir vairs tikai atmiņas, nereti vēlamies, kaut būtu to laiku kārtīgi izbaudījuši. Lai atgādinātu, cik skolā ir interesanti un ko un kā labāk darīt vai nedarīt, ar padomiem dalās 11. klases skolniece Laura.

«Es domāju, ka katram skolēnam, kā jau katra vasara, arī šī ir bijusi pārāk īsa, tomēr, lai arī cik ļoti katrs negribētu nākt atpakaļ uz skolu, tomēr tā pirmā diena un arī pirmā nedēļa ir pati labākā. Man ir pieci ieteikumi, ko atcerēties, nākot atpakaļ uz skolu,» tā sarunu par skolas dzīvi sāk 11.klases skolniece Laura.

1. Nebaidies būt tu pats.

Laura atgādina: «Ja nebūsi tu pats, tu nejutīsies labi, tādēļ nepazaudē savu identitāti. Es mācos 11.klasē, un man, piemēram, aizvien ir mugursoma, un mani īsti neinteresē, ko par to citi domā.»

2. Piedalies visos pasākumos.

Piedalies skolas popielās, aerobikas festivālos, Ziemassvētku ballēs un citos skolas organizētajos pasākumos, jo tā vieglāk atradīsi draugus un līdzīgi domājošos. «Tā var izveidoties draudzība, kas turpināsies, arī pabeidzot 12.klasi,» piebilst Laura.

3. Iemūžini visu bildēs.

«Man patīk visu iemūžināt bildēs un pēc tam veidot bilžu kolāžas pie sienas, bildes vienmēr ir patīkami apskatīties,» tā par fotografēšanu skolā stāsta Laura, piebilstot, ka nav nozīmes, ar kādu kameru katrs bildē, galvenais ir atmiņas.

4. Veic un uzturi kārtīgus pierakstus.

Laurai patīk ne tikai kārtīgi pierakstīt, bet arī izcelt, zīmēt un plānot, tā ir vieglāk iegaumēt lietas. Viņa piebilst arī, ka noderīgi ir saglabāt arī iepriekšējo gadu pierakstus, jo nekad nevar zināt, kurā mirklī kaut kas var noderēt arī no vecajiem pierakstiem. Par noderīgiem esam, Laura uzsver ārzemēs tik ļoti iecienītos «study dates» jeb ārpusstundu mācīšanos kopā ar draugiem. «Katrs uz satikšanos ņem līdzi savus mācību materiālus un pierakstus, kā arī var izveidot lapiņas ar jautājumiem, un tad viens otru pārbauda. Šī taktika lieliski der, mācoties kontroldarbiem un eksāmeniem. Vienīgi dažkārt sanāk aizrunāties ar draugiem par citām tēmām,» smejoties stāsta Laura.

5. Ja tev garšo paša gatavots ēdiens, nekautrējies uz skolu līdzi ņemt ēdiena kastīti.

Piemēram, Laurai patīk pašai no rītiem agrāk celties un gatavot brokastis. Lai gan skolā, kur viņa mācās, arī garšīgus ēdienus pasniedz, ņemot līdzi savu ēdienu, izmaksas būs lētākas, nebūs jāstāv garajās ēdnīcas rindās un pats vienmēr vari izvēlēties, ko sev pagatavot.

Šos ieteikumus var ievērot vai ne, bet jebkurā gadījumā Laura atgādina, ka skolā pavadītais laiks jāizbauda, jo nemaz nepamanīsiet, cik ātri laiks paies un sāksies pieaugušo dzīve, kurā piedzīvojumi skolā būs vairs tikai atmiņas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu