Orbītu sasnieguši divi «Galileo» satelīti

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Piektdien orbītu sasnieguši divi «Galileo» satelīti, kas tuvina Eiropas satelītu sistēmu pilnai operētspējai, paziņoja Eiropas Kosmosa aģentūra.

Abi satelīti sasniedza orbītu pēc palaišanas no kosmodroma Franču Gviānā. Šie ir devītie šādi satelīti, un to tagad ir desmit no 30 plānotajiem.

Iepriekš šajā nedēļā Eiropas Kosmosa aģentūra ziņoja, ka «Galileo» navigācijas sistēma varētu sākt darboties nākamgad. Konkrētu sākuma datumu tā gan nenosauca.

Satelītu sistēmas uzdevums būs sniegt navigācijas pakalpojumus, kas līdzinās Globālās pozicionēšanas sistēmas (GPS), kuru pārvalda ASV valdība, pakalpojumiem.

«Stabili palielinot satelītu skaitu kosmosā, kopā ar jaunām stacijām uz Zemes visā pasaulē «Galileo» drīz sasniegs globālu pārklājumu,» paziņojumā norādīja Eiropas Kosmosa aģentūras vadītājs Jans Verners. «»Galileo» pilnas operētspējas diena tuvojas.»

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu