Vācijā pieaug bailes saistībā ar rekordlielo migrantu plūsmu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vācijas iedzīvotāju vidū arvien vairāk pieaug bailes par rekordaugsto migrantu plūsmu, kas ierodas šajā valstī, un tādēļ Vācijas kanclere Angela Merkele zaudē vēlētāju atbalstu, liecina piektdien publiskoti aptaujas rezultāti.

Vairāk nekā puse jeb 51% respondentu sacīja, ka tik daudzu migrantu vienlaicīga ierašanās viņos rada bailes, liecina pēc sabiedriskās raidorganizācijas ARD pasūtījuma veiktās aptaujas rezultāti.

Salīdzinājumā ar septembra sākumu to, kas baidās par migrantu straujo pieplūdumu, īpatsvars ir pieaudzis par 13 procenta punktiem. Septembrī Vācijā ieradās 280 tūkstoši migrantu, kas bija vairāk nekā visā 2014.gadā kopumā.

47% aptaujas dalībnieku norādīja, ka pēdējā laika notikumu attīstība viņus nebaida.

Merkele, kas ir mēģinājusi mudināt Vācijas iedzīvotājus sveikt valstī simtiem tūkstošus cilvēku, kas bēg no kara un vajāšanas, pēdējā mēneša laikā piedzīvojusi reitinga kritumu par deviņiem procenta punktiem un tagad tas ir 54%.

Savukārt viņas patvēruma piešķiršanas politikas galvenā kritiķa Bavārijas federālās zemes premjera Horsta Zēhofera reitings pieaudzis par 11 procenta punktiem - līdz 39%.

Mazāk nekā puse respondentu jeb 48% sacīja, ka ir apmierināti par Merkeles valdību. Septembrī tādu biju par pieciem procenta punktiem vairāk.

Vācija pastiprina rīcību, lai atturētu ekonomiskos migrantus no patvēruma saņemšanas Vācijā, lai tādā veidā atbrīvotu resursus un varētu palīdzēt patvēruma lūdzējiem no tādām kara novārdzinātām valstīm kā Sīrija.

Otrdien Vācijas valdība paziņoja, ka Albāniju, Kosovu un Melnkalni iekļaus to valstu sarakstā, kas uzskatāmas par drošām izcelsmes zemēm. Tādējādi migrantus no šīm valstīm varēs vieglāk nosūtīt atpakaļ.

Vācijas vicekanclers Zigmārs Gabriels atzina, ka daudzas pilsētas «jau ir pārlieku noslogotas» ar migrantu izmitināšanu.

«Mēs Vācijā strauji sasniedzam savu spēju robežas,» viņš teica ziņu vietnei «Spiegel Online».

Gabriels piebilda, ka Vācijas tiesību normas nenosaka augšējo robežu patvēruma meklētāju skaitam, «tomēr ir praktiskas robežas vietējo kopienu spējām».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu