Somijā demonstrācijas par bēgļu jautājumu

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vairākās Somijas pilsētās notikušas imigrācijas pretinieku un bēgļu atbalstītāju demonstrācijas, liecinot par valstī pieaugošo spriedzi, ko izraisījis nekontrolētās migrācijas krasais pieaugums.

Saspringta gaisotne valdīja Helsinkos, kur ielās bija izgājuši aptuveni 600 pretējo nometņu pārstāvju, taču policijai izdevies abas grupas nošķirt.

Tomēr Somijas sabiedriskā raidorganizācija YLE vēsta, ka cietusi kāda policijas automašīna un ka likumsargi apmētāti ar olām.

Tikmēr Lahti Somijas dienvidos aptuveni 500 cilvēku piedalījās demonstrācijā «Avoin Lahti» («Atvērtā Lahti»), bet kādi trīs simti aicināja slēgt valsts robežas.

Vietējā policija ziņo, ka aizturēti vairāki cilvēki, kas bijuši alkohola reibumā. Viens no viņiem nesis plakātu ar rasistiskiem saukļiem.

Vairāki simti cilvēku pieprasīja robežu slēgšanu arī Tornio, kas atrodas Somijas ziemeļos pie robežas ar Zviedriju. Aptuveni tikpat daudz cilvēku bija ieradušies uz kontrdemonstrāciju.

Piektdien Somijas varasiestādes paaugstināja šogad gaidāmo patvēruma meklētāju prognozi līdz 50 000, ņemot vērā straujo nelegālo imigrantu skaita pieaugumu pēdējā mēneša laikā.

Saskaņā ar Iekšlietu ministrijas datiem pagājušajā mēneši patvērumu Somijā pieprasījuši gandrīz 11 000 ārvalstnieku, un līdz šim šogad reģistrēto pieteikumu skaits pārsniedzis 18 400.

Pērn Somijā patvērumu pieprasīja tikai 360 cilvēku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu