Dior paliek bez radošā direktora

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pēc trīs ar pusi gadus ilga darba Rafs Simonss pametis Christian Dior radošā direktora amatu. Viņa pēdējais veikums ir 2016.gada pavasara kolekcija, kura tika izrādīta 2.oktobrī Parīzes modes nedēļas ietvaros.

«Lēmums pamest Christian Dior sieviešu kolekcijas radošā direktora amatu ir ilgu un rūpīgu pārdomu rezultāts. Tas ir lēmums, kas balstīts uz manu vēlmi pievērsties citām interesēm manā dzīvē, tostarp manis paša zīmolam un kaislībām ārpus darba. Christian Dior ir neparasta kompānija, un iespēja ierakstīt dažas lapas tās vēstures grāmatā man bija liels pagodinājums. Vēlos pateikties Bernāram Arno (Bernard Arnault) par uzticēšanos un doto iespēju strādāt šai lieliskajā namā un burvīgākajā komandā, kādu vien var iztēloties,» teikts Simonsa paziņojumā.

Simonss bija sestais sieviešu tērpu modelētājs šai slavenajā modes namā. Viņš savulaik pienākumus pārņēma no Bila Geitena (Bill Gaytten), kurš 2011.gadā stājās atbrīvotā Džona Galjāno vietā. Tā kā modes industrija Simonsa darbu Dior vērtēja visnotaļ pozitīvi un kompānijas pārdošanas apjomi pēdējos trīs gados piedzīvoja ievērojamu pieaugumu, daudziem dizainera aiziešana bija negaidīts pārsteigums.

Pirms pievienošanās Dior Beļģijā dzimušais Simonss bija vīriešu apģērbu dizainers kompānijā Jil Sander. Šim zīmolam raksturīgs lietišķs minimālisma stils un precīzs dizains, tādēļ kritiķi ar nepacietību gaidīja Simonsa pirmo kolekciju.

Kā tā tapa, kā dizaineram izdevās modernizēt Dior raksturīgo glamūru un apvienot to ar zinātnisko fantastiku, ir aplūkots filmā Diors un es (Dior and I).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu