Krievijas uzlidojumos Sīrijā trīs mēnešos nogalināti vairāk nekā 2300 cilvēki

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Krievijas gaisa triecienos Sīrijā trīs mēnešu laikā nogalināti vairāk nekā 2300 cilvēki, no kuriem trešā daļa ir mierīgie iedzīvotāji, trešdien paziņojusi novērotāju organizācija «Syrian Observatory for Human Rights» (SOHR).

Kopš 30.septembra notiekošajos uzlidojumos nogalināts 2371cilvēks, liecina SOHR rīcībā esošā informācija.

Tostarp gājuši bojā 792 mierīgie iedzīvotāji, no kuriem 180 bijuši bērni.

SOHR dokumentējusi arī 655 teroristiskā grupējuma «Islāma valsts» kaujinieku nāvi un 924 citu opozīcijas spēku, tostarp mēreno opozicionāru, islāmistu nemiernieku un ar «Al Qaeda» saistīto «Al Nusra frontes» kaujinieku, nāvi.

Krievija apgalvo, ka tās gaisa kampaņa ir vērsta pret «Islāma valsti» un citiem teroristiem, bet nemiernieki un viņu atbalstītāji apsūdz Maskavu, ka tā koncentrējas uz mēreno opozīciju, nevis uz «Islāma valsts» džihādistiem.

Cilvēktiesību aizsardzības organizācija «Amnesty International» pagājušajā nedēļā paziņoja, ka Krievijas uzlidojumos gājuši bojā simtiem civiliedzīvotāju, tostarp mērķtiecīgos uzbrukumos civiliem objektiem, ko var uzskatīt par kara noziegumiem.

ASV Valsts departamenta preses pārstāvis otrdien pauda līdzīgas bažas, norādot, ka Krievijas uzlidojumos cietušas skolas, slimnīcas un tirgus laukumi.

Pilsoņkarš, kas Sīrijā notiek kopš 2011.gada, sadrumstalojies daudzās frontēs starp kurdu spēkiem, mērenajiem un radikālajiem sunnītu nemierniekiem, valdības karaspēku. Karā dzīvību zaudējuši vairāk nekā 250 000 cilvēku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu