Rīgā apkures sezona sākusies ar 19% zemāku siltumenerģijas tarifu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

AS «Rīgas siltums» siltumenerģijas tarifs no šā gada 1.oktobra ir 47,18 eiro par megavatstundu (MWh) bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN), kas, salīdzinot ar pagājušā gada oktobri, sarucis par 19%. Patlaban tiek prognozēts, ka arī nākamajos apkures mēnešos novembrī un decembrī tas paliks nemainīgi zems - 47,18 eiro par MWh bez PVN.

AS «Rīgas siltums» apgalvo, ka siltumenerģijas tarifs Rīgā ir zemākais Latvijas lielo pilsētu vidū. Tas ir mazāks par siltumenerģijas tarifu Valmierā, Daugavpilī, Jelgavā, Rēzeknē, Liepājā, Jēkabpilī, Jūrmalā un Ventspilī.

Tāpat siltumenerģijas tarifs oktobrī Rīgā ir arī mazākais Baltijas valstu galvaspilsētu vidū. Tas ir par 12% mazāks nekā Tallinā un par 9% mazāks, salīdzinot ar apstiprināto siltumenerģijas tarifu Viļņā.

Siltumenerģijas tarifs oktobrī, kā arī prognozes novembrim un decembrim noteiktas, pamatojoties uz AS «Latvijas Gāze» publicēto paziņojumu oficiālajā izdevumā «Latvijas Vēstnesis» - par dabasgāzes tirdzniecības cenu 206,32 eiro par tūkstoš normālkubikmetriem oktobrim un prognozēm novembrim, decembrim.

Kā ziņots, dabasgāzes tirdzniecības cenu pastāvīgais samazinājums, kas bija novērots visa gada garumā, ir pozitīvi ietekmējis apkures sezonu šoruden - tā tiek sākta ar zemākiem siltumenerģijas apgādes pakalpojumu tarifiem, salīdzinot ar aizvadītā gada rudeni, aģentūru LETA informēja Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijā (SPRK).

Komersanti, kuriem tarifi noteikti atkarībā no dabasgāzes cenas, šo apkures sezonu sāk ar līdz pat 19% zemākiem tarifiem. AS «Latvijas Gāze» publicētās dabasgāzes tirdzniecības cenu prognozes novembrim un decembrim liecina, ka siltumenerģijas tarifi nākamajos mēnešos varētu saglabāties nemainīgi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu