Tā dēvētajā Liepājas pedofilu lietā pilnībā atceļ pirmās instances tiesas spriedumu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kurzemes apgabaltiesa ceturtdien nolēma pilnībā atcelt pirmās instances tiesas spriedumu tā dēvētajā Liepājas pedofilu lietā kurā divas personas - tēvs un dēls - apsūdzētas par bērna seksuālu izmantošanu. Tiesa nosprieda, ka lieta nosūtāma atpakaļ pirmās instances tiesai.

Kā skaidroja tiesas pārstāve Zina Purina, šāds lēmums pieņemts, jo tiesa konstatēja, ka

pirmās instances tiesa iztiesāšanā pieļāvusi Kriminālprocesa likuma normu pārkāpumu,

kas nosaka, kādos gadījumos tiesas izmeklēšana var notikt, neveicot pierādījumu pārbaudi.

Minētais nozīmē, ka gadījumā, ja apelācijas instances tiesas nolēmums netiks pārsūdzēts un stāsies spēkā, tad krimināllietu atkārtoti izskatīs Liepājas tiesā, piebilda Purina.

Pilns motivēta lēmuma teksts procesa dalībniekiem būs pieejams no 2015.gada 22.oktobra.

Tiesa ceturtdien pasludināja saīsināto nolēmumu.

Liepājas pedofilijas lietā apsūdzētie tiesas lēmumu par atkārtotu lietas izskatīšanu, visticamāk, nepārsūdzēs

Tā dēvētajā Liepājas pedofilijas lietā, kurā divi vīrieši - tēvs un dēls - apsūdzēti netiklu darbību veikšanā ar mazgadīgu bērnu, šodien paziņotais Kurzemes apgabaltiesas lēmums no apsūdzēto puses, visticamāk, netiks pārsūdzēts, informēja apsūdzēto advokāte Ilona Bulgakova.

Kurzemes apgabaltiesas lēmums, kas paredz pilnībā atcelt Liepājas tiesas spriedumu šajā lietā un nosūtīt lietu atkārtotai skatīšanai pirmajā instancē Liepājas tiesā, saskan ar jaunākā apsūdzētā vīrieša iesniegtās apelācijas sūdzības būtību - viņš lūdza tiesu lietu skatot atkārtoti, veicot pierādījumu pārbaudi, apstiprināja advokāte.

«Visdrīzāk, nepārsūdzēsim [šo tiesas lēmumu],» atzina apsūdzēto advokāte, piebilstot, ka simprocentīgu atbildi varēs sniegt pēc 22.oktobra, kad lietas dalībniekiem būs pieejams pilnais tiesas lēmuma teksts.

Atsaucoties uz savu klientu lūgumu, plašākus komentārus advokāte nesniedza, norādot uz šīs lietas lielo sabiedrisko rezonansi.

Kā ziņots, Kurzemes apgabaltiesas šodien paziņotais lēmums paredz pilnībā atcelt Liepājas tiesas spriedumu šajā lietā un nosūtīt lietu atkārtotai skatīšanai pirmajā instancē Liepājas tiesā, ja vien šis lēmums netiks pārsūdzēts.

Kurzemes tiesas apgabala prokuratūras virsprokurors Andris Mikuļskis, kurš šajā lietā uzturēja savu apelācijas protestu, atzina, ka šāds tiesas lēmums nav atbilstošs viņa iesniegtā apelācijas protesta būtībai, jo virsprokurors prasīja atcelt Liepājas tiesas spriedumu tikai daļā par soda maigumu un piemērot apsūdzētajiem bargāku soda veidu - brīvības atņemšanu. Faktiski ar šo Kurzemes apgabaltiesas lēmumu ir apmierināta jaunākā apsūdzētā vīrieša apelācijas sūdzība, ar kuru viņš lūdza lietu skatīt atkārtoti, veicot pierādījumu pārbaudi, norādīja Mikuļskis.

Lūgts komentēt, vai par šo Kurzemes apgabaltiesas lēmumu Mikuļskis plāno iesniegt kasācijas protestu, Kurzemes tiesas apgabala virsprokurors atzina: «Es nevaru uz šo jautājumu atbildēt, iekams neesmu iepazinies ar tiesas argumentāciju, kas būs pieejama no 22.oktobra.»

Kurzemes apgabaltiesa šodien, pasludinot saīsināto lēmumu krimināllietā par netiklu darbību veikšanu ar mazgadīgu personu, nolēma atcelt Liepājas tiesas 2015.gada 13.jūlija spriedumu pilnībā un nosūtīt lietu jaunai izskatīšanai pirmās instances tiesai.

Šāds lēmums pieņemts, jo tiesa konstatēja, ka pirmās instances tiesa iztiesāšanā pieļāvusi Kriminālprocesa likuma normu pārkāpumu, kas nosaka, kādos gadījumos tiesas izmeklēšana var notikt, neveicot pierādījumu pārbaudi, skaidroja Purina.

Minētais nozīmē, ka gadījumā, ja apelācijas instances tiesas nolēmums netiks pārsūdzēts un stāsies spēkā, tad krimināllietu atkārtoti izskatīs Liepājas tiesā, skaidroja Kurzemes apgabaltiesas priekšsēdētāja palīdze Zina Purina.

Pilns motivēta lēmuma teksts procesa dalībniekiem būs pieejams no 22.oktobra.

Jau ziņots, ka Liepājas tiesa par mazgadīgas meitenes vairākkārtēju seksuālu aizskaršanu va

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu