Fotostāsts: Ziemeļkorejas varas partijas 70. gadadiena - kā ir dzīvot Phenjanā?

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ziemeļkorejā šajā nedēļas nogalē gaidāmas vērienīgas svinības un masu militārā parāde. Šogad 10. oktobrī aprit 70. gadadiena kopš režīma valdošās Strādnieku partijas dibināšanas, vēsta CNN.

Satelītuzņēmumu dati liek domāt, ka Ziemeļkorejā varētu būt gaidāma viena no lielākajām militārajām parādēm valsts vēsturē.

10. oktobris ir viena no nozīmīgākajām svētku dienām Ziemeļkorejā, kur kā valsts mēroga svētki tiek atzīmēta arī valsts dibinātāja Kima Irsena (Kim Il Sung) un viņa dēla Kima Čenira dzimšanas dienas.

Ziemeļkoreja

Ziemeļkorejas Strādnieku partija tika dibināta pēc II pasaules kara beigām un Japānas īstenotās Korejas okupācijas. Juku laikos padomju okupētajos Korejas ziemeļos Kima Irsena vadībā tika nodibināta komunistiskā partija, kura kļuva pazīstama kā Korejas Strādnieku partija.

Ziemeļkoreja

Partija atradās Kima Irsena ciešā kontrolē, un dalība partijā bija priekšnoteikums labākām darba iespējām, statusam un dzīves kvalitātei.

Vadošo amatu partijā ieņēma Kims Irsens un pēc tam viņa dēls un mazdēls, pašreizējais valsts līderis Kims Čenuns.

Lūk, neliels fotoieskats Phenjanas ikdienā «Reuters» fotogrāfu skatījumā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu