Dzīvu cūku piesien pie traktora un velk uz kaušanas vietu

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sadistiska un anormāla izturēšanās pret mājlopu: dzīva cūka bija piesieta aiz kājas pie traktora un vilkta pa ceļu apmēram 50 metru garumā līdz pat kaušanas vietai. Par šo gadījumu ziņo portāla TVNET lasītāja Ina. Situācijas izpētē iesaistījušies arī Pārtikas un veterinārā dienesta pārstāvji.

TVNET lasītāja Ina rakstīja, ka 7.oktobrī redzējusi, kā Bauskas novadā Vecsaulē sadistiski un nenormāli izturas pret mājlopu.

«Dzīva cūku mamma piesieta aiz kājas pie traktora un vilkta pa ceļu apmēram 50 metru garumā līdz pat kaušanas vietai. Cūka ir dzīva, jo ir dzirdams, kā tā kauc no lielām sāpēm. Mūsu 21. gadsimtā ir modernākas metodes, kā to darīt, bet tas, kā pret dzīvu būtni izturas, ir cietsirdīgi. Neko tādu nedrīkst pieļaut!

Izbrīna arī tas, kāpēc apkārtesošajiem iedzīvotājiem tas būtu jāredz, tai skaitā arī bērniem,

kas dodas uz skolu, jo tas viss ir redzams no lielā ceļa, kas ved garām skolai.

Ko jūs domājat, vai ir normāli radīt tādas ciešanas dzīvai būtnei?»

Savukārt Pārtikas un veterinārā dienesta sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Ilze Meistere TVNET norādīja, ka dienests ir veicis tās dzīvnieku novietnes pārbaudi, kuras īpašnieks, iespējams, ir redzams lasītājas atsūtītajā video.

«Šis cilvēks atsakās komentēt video redzamo informāciju,

savukārt pašā video nav iespējams skaidri identificēt ne transporta līdzekli (numuru, piemēram), ne konkrētu personu, kura pieļāvusi šādu izturēšanos pret dzīvnieku, tādēļ uz šā video pamata vien nevar iespējamo vainīgo saukt pie atbildības.

Ņemot vērā iepriekš minēto, Pārtikas un veterinārais dienests turpinās pārbaudes, vācot informāciju un aptaujājot arī šīs novietnes kaimiņus, kuri varbūt bijuši notikuma liecinieki.»

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu