Ziemai tuvojoties, strauji veidojas rindas uz riepu nomaiņu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jau aizvadītajā nedēļā riepu servisa centros sākušas veidoties rindas uz riepu nomaiņu, un daļā servisu klienti ne šonedēļ, ne arī nākamnedēļ pierakstīties uz nomaiņu vairs nevar.

Riepu tirdzniecības un servisa centra «Laneks» direktors Tāls Meļķis stāsta, ka riepu maiņas aktivitātes sākušās jau pagājušonedēļ. Patlaban rindas pieraksti esot pilni līdz nākamās nedēļas piektdienai.

«Riepu maiņas sezona patlaban ir sākusies. Diennakts vidējā temperatūra ir sasniegusi tādus ciparus, ka ziemas riepas strādā, bet vasaras - vairs ne! Ir jāatceras, ka sniegs uzsnigs negaidot un tad būs par vēlu. Tas ir drošības jautājums,» tā Meļķis.

Saskaņā ar Ceļu satiksmes noteikumiem no 1.decembra līdz 1.martam transportlīdzekļiem, kuru pilna masa nepārsniedz 3,5 tonnas, kā arī to piekabēm jābūt aprīkotiem ar ziemas riepām. Minimālais riepu protektora dziļums mērīšanas zonā - četri milimetri.

Autovadītāju ziņā ir izvēlēties ziemas riepas - ar vai bez radzēm. Transportlīdzekļus un to piekabes ar radžotām riepām drīkst izmantot no 1.oktobra līdz 1.maijam, uz vienas ass riteņiem nav atļauts uzstādīt dažādas radžotas riepas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu