Austrijā 36 stundās ieradušies 12 220 migrantu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Austrijā 36 stundās ir ieradušies 12 220 migrantu, turpinoties migrācijai uz Ziemeļeiropu no Balkānu puses, pirmdien paziņoja policija.

Svētdien Austrijā caur Nikelsdorfas robežpārejas punktu no Ungārijas ieradās 8540 migranti, bet pirmdien no pusnakts līdz pulksten septiņiem (astoņiem pēc Latvijas laika) – vēl 3680.

Iepriekšējā nedēļā migrantu pieplūdums Austrijā bija vidēji 5500 cilvēku dienā, tātad pēdējās pusotras diennakts laikā tas ir pieaudzis. Lielākā daļa mēģina doties tālāk uz Vāciju vai citām turīgām Eiropas Savienības (ES) valstīm.

Jauns rekords tomēr nav sasniegts, jo septembrī reizēm vienas dienas laikā Austrijā ieradās no 12 līdz 14 tūkstošiem migrantu, sacīja policijas preses sekretārs Geralds Kollers.

Ungārijā sestdien ieradās 7907, bet svētdien - 7879 migranti, un arī šis pieplūdums bija lielāks par vienas dienas vidējo pēdējā laikā.

Eiropā šogad ieradušies simtiem tūkstoši migrantu, bēgot no kara vai nabadzības Sīrijā, Irākā, Afganistānā un citās valstīs.

Šī migrācijas krīze, kas ir lielākā Eiropā kopš Otrā pasaules kara, ir radījusi domstarpības starp ES valstīm par to, kā ierobežot migrantu plūsmu un sadalīt viņus starp ES valstīm. Tā arī veicinājusi pret imigrāciju noskaņotu partiju popularitātes palielināšanos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu