Pārpircēji biļetes uz JRT izrādi «Brodskis/Barišņikovs» piedāvā iegādāties par vairākiem simtiem eiro

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sludinājumu serverī «ss.lv» par vairākiem simtiem eiro tiek piedāvāts iegādāties biļetes uz pilnībā izpārdoto Jaunā Rīgas teātra (JRT) izrādi «Brodskis/Barišņikovs» Alvja Hermaņa režijā.

Internetā piedāvāto biļešu cenas svārstās amplitūdā no 60 līdz 300 eiro, tiesa gan, dārgāko biļešu pārdevēji par savu nosaukto cenu piedāvā iegādāties divas biļetes.

Vienā no sludinājumiem biļetes tiek piedāvātas pat par 450 eiro.

Kā liecina JRT mājaslapā pieejamā informācija, atkarībā no sēdvietas biļetes JRT kasēs maksāja no 15 līdz 90 eiro. Biļetes uz visām mājaslapā piedāvātajām izrādēm ir pilnībā izpārdotas.

Kā ziņots, uz šo izrādi biļetes tika izķertas jau pirmajā dienā. Kā informēja JRT pārstāve Daiga Bināne, internetā, kur bijusi pieejama puse no visām biļetēm, tās izpirktas 10 līdz 15 minūšu laikā. Savukārt JRT foajē pirmajā biļešu tirdzniecības dienā no rīta bija vērojama rinda, kurā stāvēja aptuveni simts cilvēku. Rindas galā stāvošie uz JRT kasi bija atnākuši, jo biļetes internetā vairs nav bijušas pieejamas. Citus iedvesmojuši vairāki jaunieši, kuri pie teātra durvīm pavadījuši nakti teltī, lai būtu pārliecināti, ka viņi iegūs biļetes uz izrādi.

Jau ziņots, ka 15.oktobrī JRT Lielajā zālē notiks režisora Alvja Hermaņa izrādes «Brodskis/Barišņikovs» pirmizrāde, tādējādi šīs sezonas laikā Mihails Barišņikovs kļūs par JRT aktieri. Plānots, ka izrāde arī ceļos pa pasauli, viesojoties Izraēlā, kā arī ASV. Izrāde balstīta Josifa Brodska dzejā. Kā stāstīja Hermanis, izrādei atlasīti aptuveni 50 Brodska dzejoļi. Kontaktējoties ar labākajiem Brodska pazinējiem - tulkotājiem, Hermanim bijis pārsteigums, ka viņš atlasījis nezināmus Brodska dzejoļus. Režisors stāstīja, ka uztvert dzeju no skatuves ir ļoti grūti, tāpēc nozīmīgi bijis tas, ka valoda ir tāda, lai varētu labāk komunicēt ar skatītājiem.

«Man riebjas, kā dramatiskie aktieri lasa dzeju, jo viņi jaucas iekšā ar savu interpretāciju. Gadījumā ar Mišu Barišņikovu ir liels pārsteigums. Neesmu dzirdējis tik labu lasījumu. Lai gan viņš uz skatuves bijis visu mūžu, ir saglabājis pilnīgu nevainību attiecībā pret tekstu. Nākot no baleta pasaules, viņš ir ļoti muzikāls, tāpēc viņam svarīga ir dzejas forma, kas arī man ir ļoti svarīga,» stāstīja Hermanis. Paredzēts, ka izrāde paliks teātra repertuārā vēl vairākus gadus, tādējādi Barišņikovu uz skatuves varēs redzēt ne tikai šajā sezonā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu