Video: cilvēka evolūcija 1 minūtē

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no video

Ceļot laikā vēl neesam iemācījušies, tomēr apjomīga, gadsimtiem ilga pētniecība, tehnoloģiju pilnveidošanās mums dod iespēju redzēt, iztēloties un novērtēt, kā izskatījās un dzīvoja mūsu priekšteči miljoniem gadu senā pagātnē.

Dzīvas radības evolūcija norit, mainoties dzīves apstākļiem, konkurencei ar citām dzīvām radībām un ēšanas paradumiem. Tieši tā no pirmatnējiem pērtiķveidīgajiem miljonu gadu gaitā radās cilvēks.

Uz ilgo cilvēka evolūcijas procesu interesantā veidā atskatās amerikāņu paleomākslinieks Džons Gurče (John Gurche). Gurče, kurš trīs gadu desmitu garumā aizrāvies ar aizvēsturisku radību rekonstruēšanas metodēm un savu zināšanu dēļ cita starpā bijis arī konsultants Stīvena Spīlberga filmas Juras laikmeta parks tapšanas gaitā, Jeila universitātes paspārnē ir izdevis grāmatu par to, kā zinātne, māksla un iztēle palīdz saprast mūsu izcelsmi (Shaping Humanity: How Science, Art, and Imagination Help Us Understand Our Origins).

Grāmata iznāca 2013.gadā, un tās atpazīstamības veicināšanas nolūkā tika radīts interesants video, kurā apmēram minūtes laikā ar Gurčes radīto aizvēsturisko primātu un cilvēkveidīgo skulptūru palīdzību uzskatāmi redzama homo sapiens evolūcija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu