Viesuļvētra «Patrīcija» skārusi Meksikas piekrasti

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Piektās kategorijas viesuļvētra «Patrīcija» pēc Meksikas piekrastes skaršanas ir nodarījusi minimālus postījumus, paziņojis Meksikas prezidents Enrike Penja Njeto, brīdinot, ka briesmas joprojām pastāv.

«Patrīcija» skāra Meksikas Klusā okeāna piekrasti ar vēju ātrumu 100 metri sekundē, ko ASV Nacionālais viesuļvētru centrs (NHC) atzinis par jebkad spēcīgāko tā vēsturē fiksēto vētru.

«Līdz šim pieejamā informācija, un, ņemot vērā, ka šis fenomens joprojām ir spēkā, apstiprina, ka postījumi ir mazāki, nekā būtu šāda mēroga viesuļvētrai,» pavēstīja Njeto.» Tomēr ir svarīgi, lai iedzīvotāji paliktu patversmēs. Mēs vēl nevaram atslābināties, visbīstamākā viesuļvētras daļa vēl nav skārusi mūsu valsti.»

Pēc piekrastes skaršanas «Patrīcija» strauji zaudēja spēku un tagad tā pazemināta par tropisko vētru, kuras vēju ātrums sasniedz 22 metrus sekundē.

Varasiestādes brīdina, ka vētra nes spēcīgas lietavas, nokrišņu apjomam sasniedzot pat 50 centimetrus, kas skars piecus Meksikas štatus un var izraisīt plūdus un zemes nogruvumus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu