Fitness Model Latvia 2015 - Jeļena Francuzova

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

14.novembrī norisinājās sportisko meiteņu skaistumkonkursa «Fitness Model Latvia-2015» fināls. Ko gan demonstrēja meitenes šajā skaistuma šovā? Meitenes izrādīja savu fizisko attīstību, skaisto tēlu kopīgā dejā, grāciju un eleganci defilē, prasmi prezentēt sevi. Konkursā piedalījās dažādas meitenes. Viņu darbs, izglītība nekādi nav saistīta ar fitnesu. Tāpēc jo interesantāk bija ieraudzīt veselīga dzīvesveida mīļotājas uz skatuves modeles lomā.

Kaut arī konkursa pamatā ir vārds «modeles», tas tomēr pirmkārt ir fitness. Tieši tas pats fitness, kas paredz samērā ievērojamas spēka slodzes ar mērķi formēt noteiktas muskuļu grupas un izveidot pēc iespējas ideālu figūru. Tāpēc sagatavošanas posmā, kas ilga sešus mēnešus, meitenēm bija vismaz četri spēka treniņi nedēļā, kā arī horeogrāfija un defilē. No pašas pirmās dienas ar meitenēm strādāja pieredzējusī horeogrāfe Kristīna Tumakova (Ghetto dance), jo no tā, kā meitenes kustēsies uz skatuves, mācēs parādīt tīri sievišķīgas īpašības - grāciju, sievišķību, prasmi dejot un nēsāt vakarkleitu, bija atkarīgi visa konkursa panākumi. Kas attiecas uz fiziskām slodzēm, meitenes trenēja Latvijas Sieviešu spēka sporta federācijas vadošie treneri Anatolijs Kazus un federācijas prezidente Anželina Romanoviča. Visas meitenes divas, gandrīz vai trīs reizes palielināja savus spēka rādītājus. Protams, konkursā nav nepieciešams stingrs reljefs vai muskulatūras separācija, tomēr dalībnieces kopējais tēls, kur eleganta forma apvienota ar labi attīstītiem muskuļiem, bija acīmredzama priekšrocība dalībniecei un iepriecināja skatītājus.

Visas meitenes uzstājās pirmo reizi. Un bija pārsteidzoši skatīties, kā viņas izskatījās uz skatuves. Pirmkārt, attīstot fizisko spēku, meitenes kļuva daudz pārliecinātākas par sevi. Protams, mēs nevaram apgalvot, ka viņas spēs apturēt «zirgu lēcienā», bet noteikti spēs 10 reizes pievilkties pludmalē. Tas nozīmē, ka viņas vairs nebaidās pievērst sev uzmanību. Otrkārt, konkursa sagatavošanās periodā meitenes piedalījās modes skatēs, daudzās fotosesijās un video filmēšanā. Viņas jau paspēja pierast pie publiskiem pasākumiem un izgāja uz skatuves samērā nepiespiesti. Konkurence bija liela, uz skatuves atradās 18 skaistules. Šis bija atklāts konkurss, un tajā piedalījās dalībnieces arī no Baltkrievijas un Igaunijas.

Konkursa laikā organizācijas komiteja noteica, kas tad pārstāvēs Latviju 5.decembrī Narvā, konkursā «Fitness Model Baltia - 2015». Tā ir komanda sešu cilvēku sastāvā: Jeļena Francuzova, Sņežana Šerste, Kristina Naidenoka, Marija Kozika, Emīlija Jansone, Jekaterina Sokunova.

Miss Fitness Model Latvia 1. vieta Jeļena Francuzova (Latvija)

Ar starptautiskas žūrijas lēmumu par «Fitness Model Latvia - 2015» konkursa uzvarētājām kļuva:

Miss Fitness Model Latvia 1. vieta Jeļena Francuzova (Latvija),

Miss Fitness Model Latvia 2. vieta Zinaida Usikova (Baltkrievija),

Miss Fitness Model Latvia 3. vieta Marija Kozika (Latvija),

Miss Fitness Model Latvia 4. vieta Emīlija Jansone (Latvija),

Miss Fitness Model Latvia 5. vieta Veronika Lagodiča (Baltkrievija),

Miss Fitness Model Latvia 6. vieta Oksana Burjakova (Igaunija),

Miss Fitness Model Latvia Junior Karolīna Beinaroviča.

Rezumējot jāatzīmē, ka sievietes skaistums - tas ir subjektīvs jēdziens, savukārt fizisks spēks, efektivitāte, spilgtums, prasme uzvesties - objektīvs jēdziens. Tad arī tieksimies pēc pilnības. Tieši šādu mērķi nosprauda sev organizatori (Latvijas Sieviešu spēka sporta federācija), organizējot «Fitness Model Latvia».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu