Beļģijā jaunos pretterorisma reidos aiztur vēl piecas personas

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Beļģijas policija pirmdien ir aizturējusi vēl piecus cilvēkus jaunos pret terorismu vērstos reidos, paziņoja prokuratūra laikā, kad trešo dienu pēc kārtas galvaspilsēta Brisele ir paralizēta saistībā ar augstāko trauksmes līmeni.

Kopumā kopš plašās drošības operācijas sākuma svētdienas naktī Beļģijas policija ir aizturējusi 21 personu, informēja prokuratūra.

«Pēc operācijas pagājušajā naktī vēl piecas mājas pārmeklētas Briseles reģionā un divas - Lježas reģionā. Šo kratīšanu laikā aizturētas piecas personas,» informēja federālā prokuratūra.

«Kopumā kopš vakardienas [svētdienas] aizturēta 21 persona. Pašlaik tās nopratina prokuratūra,» piebilsts prokuratūras paziņojumā.

Vienas no kratīšanām laikā atrasti 26 tūkstoši eiro skaidrā naudā, kā arī policija pārbauda citus konfiscētos priekšmetus, norādīja prokuratūra.

Jau vēstīts, ka Beļģijas policijas reidos svētdien tika aizturēti 16 cilvēki, bet starp viņiem nebija Parīzes teroraktos aizdomās turētais Salahs Abdeslams.

Prokuratūra uzsvēra, ka «ar notiekošo operāciju nekādā veidā nav saistīts» incidents, kad BMW markas automašīna svētdien aizbrauca, kad netālu no Lježas to apturēja kārtējai pārbaudei. Vairāki Beļģijas plašsaziņas līdzekļi vēstīja, ka incidentā ir iesaistīts Abdelslams.

Varas iestādes sestdien paaugstināja trauksmes līmeni Beļģijas galvaspilsētā no trešā līdz ceturtajam, kas ir augstākais un nozīmē «nopietnus un nenovēršamus» teroraktu draudus. Tā laikā pilsētā ir slēgtas skolas, augstskolas un metro līnijas.

Gandrīz tukšās Briseles ielās patrulē bruņoti policisti un karavīri saistībā ar bažām, ka džihādisti plāno Briselē atkārtot Parīzes teroraktus, kuros 13.novembrī tika nogalināti 130 cilvēki.

Beļģijas policija turpina meklēt ar Parīzes teroraktiem saistīto Salahu Abdeslamu, kuram pēc tiem izdevās izvairīties no Francijas drošības spēkiem un, domājams, atgriezties Beļģijā. Salaha brālis Brahims uzspridzinājās pie bāra, bet pārējie teroristi uzbruka restorāniem, rokkoncertam un nacionālajam stadionam.

Beļģijas teritorijā ārpus Briseles vēl arvien pastāv trešais trauksmes līmenis, kas nozīmē terorakta iespējamību un ticamus tā draudus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu