Stoltenbergs: NATO izlūkošanas dati apstiprina Turcijas versiju par Krievijas lidmašīnas notriekšanu

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: THIERRY CHARLIER / AFP

NATO dalībvalstu izlūkdienestu sniegtā informācija apstiprina, ka pie Sīrijas robežas notriektā Krievijas lidmašīna ir pārkāpusi Turcijas gaisa telpu, otrdien paziņoja NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs.

Vienlaikus viņš aicināja saglabāt mieru un turpināt konsultācijas starp Maskavu un Ankaru.

«Es sagaidu tālākus kontaktus starp Ankaru un Maskavu un aicinu uz mieru un deeskalāciju,» pēc NATO dalībvalstu vēstnieku ārkārtas sēdes paziņoja Stoltenbergs.

Viņš norādīja, ka jāpieliek pūles, lai attīstītu mehānismus, kas ļautu no šādiem incidentiem izvairīties nākotnē.

Vienlaikus NATO ģenerālsekretārs uzsvēra, ka alianse «solidarizējas ar Turciju» un atbalsta tās teritoriālo neaizskaramību.

Kā ziņots, Turcijas gaisa spēki pie Sīrijas robežas otrdien notrieca Krievijas kara lidmašīnu, kas, kā apgalvo Ankara, bija pārkāpusi tās gaisa telpu.

Krievijas Aizsardzības ministrija apstiprināja, ka pie Sīrijas un Turcijas robežas notriekts Krievijas iznīcinātājs «Su-24», uzsverot, ka lidmašīna neesot pārkāpusi Turcijas robežu.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins vēlāk otrdien paziņoja, ka Krievijas lidmašīnas notriekšana pie robežas ar Sīriju atstās nopietnu iespaidu uz Maskavas attiecībām ar Turciju.

Neilgi pēc tam Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs paziņoja, ka atcēlis savu trešdien paredzēto vizīti Stambulā.

«Pieņemts lēmums atcelt rīt paredzēto Krievijas un Turcijas ārlietu ministru tikšanos,» aģentūra TASS citēja Lavrova teikto žurnālistiem.

Vienlaikus Lavrovs mudināja Krievijas pilsoņus atturēties no ceļojumiem uz Turciju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu