Indijas Kašmiras apgabalā kaujinieki iebrukuši armijas nometnē

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Bruņoti kaujinieki trešdien iebrukuši armijas nometnē Indijas Kašmiras apgabalā netālu no robežas ar Pakistānu, paziņojusi policija.

Uzbrukums noticis Tangdharā, kas atrodas 140 kilometrus uz ziemeļrietumiem no Indijas Džammu un Kašmiras štata vasaras galvaspilsētas Šrīnagaras.

Armijas nometnē iebrukuši trīs līdz četri pašnāvnieki, atklāja policija, piebilstot, ka apšaudē, kas vēl turpinās, viena militārpersona ir ievainota.

Aģentūra AFP ziņo, ka kaujinieki bruņoti ar automātiskajiem ieročiem un granātām un ka bijuši dzirdami vairāki skaļi sprādzieni.

Daļu Kašmiras, kur vairums iedzīvotāju ir musulmaņi, kontrolē Indija, daļu - Pakistāna, bet kā Deli, tā Islamabada pretendē uz visu Kašmiras teritoriju.

Kopš 1989.gada pret Indijas spēkiem Kašmirā cīnās vairāki desmiti nemiernieku grupējumu, kas vēlas panākt reģiona neatkarību vai apvienošanos ar Pakistānu.

Kopš 1947.gada Indijas un Pakistānas starpā izraisījušies trīs kari, no kuriem divi notikuši Kašmiras dēļ.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu