Krievijā uz robežas ar neparastu vērību pārbauda preces no Turcijas

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pēc tam, kad Turcija notrieca Krievijas militāro lidmašīnu, abu valstu attiecības krasi pasliktinājušās. Krievija paziņojusi, ka ierobežos importu no Turcijas, kā arī apsver citu sankciju ieviešanu. Uz robežas tagad ar neparastu vērību tiek pārbaudītas visas kravas no Turcijas.

Kā ziņots, Krievija ceturtdien paziņojusi, ka stiprinās kontroli pār Turcijas pārtikas produktu importu. Šādu lēmumu Krievija, kā parasti šādos gadījumos, skaidro ar biežajiem drošības standartu pārkāpumiem, nevis politiskiem iemesliem.

Krievijas lauksaimniecības ministrs izteicies, ka Krievijas standartiem neatbilstot aptuveni 15% Turcijas lauksaimniecības preču - pesticīdu, nitrātu un nitrītu līmeņi ievērojami pārsniedzot normas.

Pēdējos desmit mēnešos Turcija Krievijā importējusi lauksaimniecības produkciju un preces nedaudz virs viena miljarda dolāru vērtībā, kas ir par 21,2% mazāk nekā attiecīgajā periodā pērn.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu