Straujuma atkāpjas; kā savu pēcteci redz Kozlovski

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) šodien pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Raimondu Vējoni paziņojusi par savu atkāpšanos. Straujumas tikšanās ar prezidentu šodien nebija plānota, un tā no rīta pieteikta pēc Straujumas lūguma. Pēdējā laikā runas par valdības maiņu politikas kuluāros izskanēja bieži, īpaši pec satiksmes ministra Anrija Matīsa demisijas pieprasījuma.

Pēc tikšanās Straujuma paziņoja, ka no amata atkāpjas.

Straujuma uzrunas laikā teica, ka kopumā valsts ir labā stāvoklī. Runājot par valdības darbu, Straujuma uzsvēra, ka tās vadībā ir pieņemti divi budžeti un veiksmīgi aizvadīta ES Padomes prezidentūra.

«Uzskatu, ka ir nepieciešamas jaunas idejas, jauns pienesums un enerģija, lai padarītu iesāktos darbus,» teica Straujuma.

Pēdējā laikā runas par valdības maiņu politikas kuluāros izskanēja bieži.

Runas aktualizējās pēc tam, kad Straujuma pieprasīja sava partijas biedra, satiksmes ministra Anrija Matīsa (V) demisiju.

Sestdien notika partijas «Vienotība» kongress, un tas noslēdzās salīdzinoši mierīgā gaisotnē bez skaļiem paziņojumiem. Iepriekš tika prognozēts, ka Straujumas demisijas paziņojums varētu izskanēt kongresā.

Straujuma kongresā vienīgi izteicās, ka valdības sekmīgam darbam ļoti svarīgs ir partijas valdes un frakcijas atbalsts.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu