Latvijā ziemas peldētāju kļūst aizvien vairāk

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kamēr vieni sūrojas par auksto laiku un ka ziemas jau gana, citi izbauda ziemu tās pilnā krāšņumā. Īsti aukstuma mīļi regulāri tiekas, lai rūdītos un gūtu patīkamas sajūtas, mērcoties Bābelīša ezerā. TVNET komanda šajā ziemas aktivitātē nepiedalījās, bet gan ar apbrīnu vēroja drosminiekus, kas 24. janvārī bija pulcējušies neierasti kuplā skaitā, ar kuru arī mēģināja uzstādīt pasaules rekordu.

Par ziemu īslaicīgi priecāties spēj daudzi, tomēr aukstuma dēļ cilvēki ātri vien sāk īgņoties un skaita dienas līdz vasarai.

Tomēr Latvijā ir arī cilvēki, kas aukstumu uzskata par izaicinājumu, kuru ir vērts pārvarēt un izmantot savā labā.

Tā, piemēram, Māris Žunda ir sertificēts aukstummīlis, kas ir izveidojis Aukstummīļu grupu, kurai var sekot sociālajos tīklos un pievienoties aktivitātēm reālajā dzīvē, pakāpeniski pieradinot savu organismu adaptēties aukstākam laikam. Māris ir «Wim Hof» metodes entuziasts, trenējies pie aukstuma pasaules rekordu īpašnieka Vima Hofa, apguvis viņa metodi, kuru tad arī izmanto ikdienā, gan lai pats uzlabotu savu veselību un pašsajūtu, gan apmāca arī citus.

Aukstummīļi regulāri tiekas, lai rūdītos un gūtu patīkamas sajūtas, mērcoties aukstajā ūdenī. 24. janvārī Bābelīša ezerā norisinājās kārtējais Aukstummīļu enerģiskais notikums, kurā šoreiz, kā Māris stāsta, piedalījās neierasti liels dalībnieku skaits, ar kuru palīdzību tika mēģināts uzstādīt pasaules rekordu. Entuziastu aktivitātes tika fiksētas speciālā kamerā, ar kuras palīdzību tiks noskaidrots, vai āliņģi kāpuši gana daudz aukstummīļu rekorda uzstādīšanai.

Neskatoties uz to, vai rekords tiks uzstādīts vai ne, mērcēšanās aukstajā ūdenī primāri ir paredzēta pozitīvu sajūtu gūšanai, un jāatzīst, dalībnieku vidū tādu netrūka.
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu