Rīgas satiksmes trolejbuss ignorē sarkano gaismu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vai pieļaujams, ka sabiedriskā transporta vadītājs ignorē luksoforā degošo sarkano signālu un uzskata, ka tas uz viņu neattiecas? Tā jautā kāds portāla TVNET lasītājs, nofilmējot, kā trolejbuss šķērso krustojumu pie aizliedzošā signāla. Arī Rīgas satiksmes pārstāvji izmeklēja šo situāciju, identificēja transportlīdzekļa vadītāju un saņēma viņa paskaidrojumu.

Kāds TVNET lasītājs nofilmējis, kā Rīgas satiksmes trolejbuss šķērso krustojumu pie sarkanās gaismas. Tas notika 3.februāra rītā Lokomotīves ielā pirms Ikšķiles ielas.

«Manuprāt, nav pieļaujams, ka sabiedriskā transporta vadītājs ignorē luksoforā degošo sarkano signālu un uzskata, ka tas uz viņu neattiecas.

Nav normāli, ka trolejbusa vadītājs apdraud pasažieru dzīvību, braucot pie sarkanās gaismas.

Es negribētu braukt ar šādu bezatbildīgu šoferi. Pēc manām domām, sabiedriskā transporta vadītājam jārīkojas tā, lai pasažieri justos droši un netiktu apdraudēta viņu dzīvība.»

Turklāt lasītājs novērojis, ka šajā krustojumā trolejbusi visai bieži brauc pie sarkanās gaismas.

Rīgas satiksmes Klientu apkalpošanas un komunikācijas daļas vadītājs Viktors Zaķis TVNET skaidroja, ka uzņēmums izmeklēja video redzamo situāciju, identificēja transportlīdzekļa vadītāju un saņēma viņa paskaidrojumu.

Video redzamā situācija nav viennozīmīgi vērtējama, jo, iedegoties dzeltenajam luksofora signālam, vadītājam jāizvērtē visi iespējamie riski, kas notiktu, strauji bremzējot (piemēram, stāvoši pasažieri).

Minētajā situācijā 220 metrus no krustojuma ir pieturvieta, kurā tikko tika uzņemti pasažieri, kuri šajā brīdī reģistrē savus braucienus un nepievērš uzmanību drošībai sabiedriskajā transportā (neturas).

Strauja bremzēšana var izraisīt pasažieru krišanu, kas arī nav vēlams.

Visos šāda veida gadījumos Rīgas satiksme veic pārrunas ar attiecīgo vadītāju, lai nākotnē līdzīgas situācijas neatkārtotos.

Tāpat šie videomateriāli tiek izmantoti citu transportlīdzekļu vadītāju mācībās, tāpēc Rīgas satiksme izsaka pateicību par šāda video saņemšanu un aicina arī citus pasažierus iesūtīt Rīgas satiksmei savus fiksētos novērojumus par vadītāju braukšanas kultūru.

Ja arī Tu pamani līdzīgu situāciju, filmē, fotografē un sūti uz e-pasta adresi lasitaji@tvnet.lv!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu