Policija padzen simtiem čigānu no graustu rajona Parīzes ziemeļos

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Francijas policija trešdien izlikusi aptuveni 400 čigānu no graustu rajona Parīzes ziemeļos pēc tam, kad vietējās varasiestādes situāciju atzina par pārāk bīstamu.

Vietējās varasiestādes pagājušajā nedēļā pārbaudīja apmetnes iemītnieku veselības stāvokli un secināja, ka 173 cilvēkiem, tostarp astoņiem skolas vecuma bērniem, ir «viegli ievainojama» veselība.

Čigānu ģimeņu vidū tika konstatēti arī četri tuberkulozes gadījumi.

Pārbaudē atklājās, ka 135 ģimenes dzīvo higiēniski nedrošos apstākļos un apmetnē pastāv nopietni drošības riski primitīvās apkures un izeju trūkuma dēļ.

Apmetnes iemītnieki jau iepriekš tika brīdināti par izlikšanu, un daudzi atstāja apmetni savlaicīgi.

Palikušos policija aizveda ar autobusiem.

Parīzes varasiestādes apgalvoja, ka izliktajām čigānu ģimenēm tiks nodrošināta pajumte, bet nav zināms, kur tieši.

ANO cilvēktiesību augstais komisārs Zeids Raads al Huseins septembrī kritizēja Franciju par tās izturēšanos pret čigāniem, sevišķi par izlikšanu no apmetnēm.

Komisārs paziņoja, ka Francijas rīcība arvien vairāk izskatās pēc sistemātiskas valsts politikas čigānu piespiedu izlikšanai un tā tikai vairo čigānu diskrimināciju sabiedrībā.

Francijas policija pagājušajā gadā izlika no patvaļīgi iekārtotajām nometnēm 11 000 čigānu.

Parasti čigāni pēc izlikšanas tiek deportēti, lai gan viņi kā Eiropas Savienības (ES) pilsoņi tūlīt pat var atkal atgriezties Francijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu