Somālijas lidmašīnā eksplodējusī bumba bijusi paslēpta klēpjdatorā

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Somālijas izlūkdienesta darbinieki, izmeklējot sprādzienu komercreisa lidmašīnā, konstatējuši, ka spridzeklis bija paslēpts portatīvajā datorā.

Otrdien notikušais sprādziens izsita caurumu reģionālās aviosabiedrības «Daallo Airlines» lidmašīnā «Airbus A321» neilgi pēc tās izlidošanas no Mogadīšo starptautiskās lidostas uz Džibuti, nogalinot vienu pasažieri un viegli ievainojot vēl divus un liekot veikt ārkārtas nolaišanos šajā lidostā.

Nacionālās izlūkošanas un drošības aģentūras publiskotā novērošanas videomateriālā redzams, ka sprādziena sarīkošanā aizdomās turētais vīrietis saņem klēpjdatoru no diviem citiem vīriešiem, no kuriem viens ir uzvilcis apsardzes darbinieka jaku.

«Izmeklēšana turpinās, un līdz šim aizturēti apmēram 15 cilvēki saistībā ar šo incidentu,» sacīja Somālijas drošībnieks, kas gribēja saglabāt anonimitāti.

«Sākotnējās izmeklēšanas rezultāti liecina, ka bumba bija ievietota klēpjdatorā un to pārnēsāja viens no pasažieriem. Novērošanas kamera fiksēja dažas no šīm darbībām, un tiek uzskatīts, ka uzbrukumu koordinēja personu tīkls, no kurām daudzas ir aizturētas un pret kurām notiek izmeklēšana,» piebilda ziņu avots.

Varasiestādes sākumā bija sprādzienā vainojušas pēkšņu gaisa spiediena samazināšanos. Sestdien pēc Somālijas un starptautisku ekspertu veiktām izmeklēšanām transporta un aviācijas ministrs Ali Ahmeds Džama paziņoja, ka sprādzienu izraisījusi bumba.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu