Spēcīgā zemestrīcē Taivānā 14 bojāgājušie

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Spēcīgā zemestrīcē Taivānas dienvidos ar stiprumu 6,4 magnitūdas sestdien gājuši bojā vismaz 14 cilvēku, bet 150 cilvēki pazuduši bez vēsts, paziņoja vietējās amatpersonas.

Zemestrīcē Tainanas pilsētā sabruka četru ēku komplekss, tostarp 16 stāvu daudzdzīvokļu ēka, kurā ģimenes 96 dzīvokļos bija pulcējušās uz Mēness kalendāra Jaungada svinībām.

Ēkas drupās atrastas 12 cilvēku mirstīgās atliekas. Upuru, no kuriem lielākā daļa zemestrīces laikā gulēja, vidū ir arī desmit dienas veca meitenīte.

Citā Tainanas rajonā zemestrīces rezultātā krītošu priekšmetu dēļ gāja bojā sieviete un vīrietis.

Ārkārtas palīdzības dienesti paziņoja, ka vairāk nekā 480 zemestrīcē ievainoto ir nogādāti slimnīcās Taivānas dienvidos. Vairāk nekā 150 cilvēku tiek uzskatīti par bezvēsts pazudušiem.

Ķīna ir piedāvājusi savu palīdzību, bet Japānas glābēju ierašanās zemestrīces skartajā apkaimē tiek gaidīta sestdienas vakarā. Palīdzību piedāvājusi arī Eiropas Savienība, ASV, Singapūra, Izraēla, Francija, Hondurasa un Nikaragva.

Zemestrīces skartajā apkārtnē Taivāna ir izvietojusi ap 500 ugunsdzēsēju, 2500 policistu, 800 karavīru un citu dienestu pārstāvju, kā arī tur strādā 23 glābšanas suņi un tiek izmantotas dzīvību meklējošas tehnoloģiskās sistēmas.

Zemestrīces hipocentrs atradās desmit kilometru dziļumā, bet epicentrs - 39 kilometrus uz ziemeļaustrumiem no Gaosjionas, kas ir Taivānas otra lielākā pilsēta un nozīmīga osta.

Zemestrīces dēļ Taivānas dienvidos apturēta ātrvilcienu satiksme.

Taivāna atrodas netālu no divu tektonisko plātņu savienojuma vietas un to regulāri skar zemestrīces.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu