Bērnu slimnīcā naktī ievesti divi sasisti bērni. Sākts kriminālprocess

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

4. februāra naktī uz 5. februāri Bērnu klīniskās universitātes slimnīcā (BKUS) tika ievesti divi bērni: viengadīgs puika un trīsgadīga meitene. Abi cietuši no vardarbības, apstiprina TVNET lasītājas iesūtīto ziņu BKUS pārstāve Daiga Rauba.

Bērnu veselības stāvoklis nebija smags, tāpēc stacionārā viņi nav palikuši. Pēcāk tika izsaukta policija un bērni aizvesti.

Notikuma aculieciniece Juta, kas BKUS atradās ar savu slimo bērniņu, stāsta, ka

abi bērni slimnīcā ieradās bez vecākiem. Turklāt mazo puiku un meiteni ārsti nesa uz rokām, jo paši sāpju dēļ nespēja paiet.

No malas Jutai šķita, ka bērni ir seksuāli izmantoti, jo, atrodoties ar savu meitu ārsta kabinetā, noklausījās ārstu teikto un bija dzirdama abu cietušo bērnu brēkšana pa visu nodaļu no sāpēm: «Sāp, sāp! Auč, auč!»

Policija sākusi kriminālprocesu

Slimnīcā nogādāti bērni ar ķermeņa sasitumiem – policija sākusi kriminālprocesu.

Valsts policijas pārstāvis Dairis Anučins TVNET norāda, ka 5. februārī Rīgas Zemgales iecirknī saņemta informācija no medicīnas iestādes par to, ka slimnīcā nogādāti divi mazgadīgi bērni ar miesas bojājumiem.

Slimnīcā policisti noskaidroja, ka 2013. gadā dzimušajai meitenei un 2015. gadā dzimušajam zēnam konstatēti ķermeņa sasitumi.

Lai arī sākotnēji tika pieļauta iespēja, ka bērni varētu būt cietuši no seksuālas vardarbības, mediķiem veicot detalizētāku miesas bojājumu apskati, šī informācija, par laimi, neapstiprinājās. Bērni patlaban jau izrakstīti no slimnīcas un nodoti krīzes centra speciālistu aprūpē.

Lai noskaidrotu notikušā apstākļus, Valsts policija sākusi kriminālprocesu un veiks izmeklēšanu saistībā ar iespējamiem noziedzīgiem nodarījumiem pret personas veselību.

Bērnu mātei aizgādības tiesības ar bāriņtiesas lēmumu bija atņemtas jau iepriekš, savukārt tēvam tās pašlaik uz laiku ir ierobežotas. Šajā jautājumā par tālāko lems bāriņtiesa.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu