Ielu grautiņi Honkongā - ievainoti vismaz 44 policisti

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Honkongā izcēlušies lielākie grautiņi kopš prodemokrātiskajiem protestiem 2014. gada beigās.

Honkongas varasiestādes vardarbīgos protestus definējušas kā «nemierus».

Lai pūli savaldītu, policija lika lietā stekus un piparu gāzi, savukārt saniknotie protestētāji policistus apmētāja ar ķieģeļiem, atkritumu tvertnēm un stikla pudelēm.

Vietējais TV kanāls nofilmējis brīdi, kā viens no policistiem ieroci pavērš pret pūli un tad gaisā raida divus brīdinājuma šāvienus.

Grautiņš izcēlās vienā no noslogotākajiem Honkongas iepirkšanās rajoniem, kur pirmajā Ķīnas kalendāra jaunā gada dienā bija sapulcējušies simtiem nelicencētu ielu tirgoņu, lai izmantotu cilvēku pulcēšanos ātras peļņas gūšanai. Sadursmes izcēlās, kad policija nelegālos tirgoņus centās padzīt.

Grautiņos iesaistījās gan tirgotāji, gan protestētāji, kuru vidū bija arī vairāku radikāli noskaņotu grupu biedri. «Tas taču ir tikai dažas naktis gadā. Kas viņiem par problēmām ļaut šiem tirgoņiem pastrādāt,» sūdzējās sadursmju aculieciniece.

Honkonga pēdējā laikā piedzīvo pamatīgu krīzi, iedzīvotājiem zaudējot uzticību valdībai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu