ISIS briesmoņi: teroristi četrus gadus vecam zēnam liek uzspridzināt auto ar gūstekņiem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Teroristiskā grupējuma «Islāma valsts» kaujinieki publiskojuši kārtējo propagandas video. Šoreiz tajā redzams četrus gadus vecs britu puisēns, kurš pēc kaujinieku mudinājuma nospiež detonatora pogu, uzspridzinot mīnētu automašīnu, kurā atrodas četri teroristu gūstekņi.

Zēns, kuru varasiestādes identificējušas kā Lielbritānijas pilsoni vārdā Isa Dērs.

Bērns video paziņo: «Mēs nogalināsim neticīgos!» Viņš arī izkliedz frāzi «Allahu Akbar» jeb «Allāhs ir varens».

Ārvalstu mediji jau iepriekš ziņojuši par Dēru, kuru Sīrijā no Lielbritānijas nogādājusi viņa māte. Nonācis teroristiskā grupējuma paspārnē, viņš pieaugušo iespaidā paudis atbalstu «ISIS» mērķiem.

Pēc visa spriežot, video uzņemts Sīrijas pilsētā Rakā.

Puisēns Eiropas medijos nodēvēts par «džihādistu Džonu junioru», velkot paralēles ar britu ekstrēmistu Mohammedu Emvazi ar iesauku «džihādists Džons», kurš ilgu laiku bija viena no grupējuma sejām asiņainajos propagandas video. Grupējums šā gada sākumā paziņoja, ka viņš gājis bojā bezpilota lidmašīnas gaisa triecienā Rakā. Londonā uzaugušais Emvazi bija pazīstams arī kā šā grupējuma bende, jo bija redzams videoierakstos, kuros tika nogriezta galva vairākiem ārvalstu ķīlniekiem.

Emvazi piedzima Kuveitā, un viņa ģimene bija irākiešu izcelsmes bez noteiktas valstiskās piederības. 1993.gadā viņa vecāki pārcēlās uz dzīvi Lielbritānijā pēc tam, kad zaudēja cerības iegūt Kuveitas pilsonību. Emvazi pēc profesijas bija datorprogrammētājs un strādāja šajā arodā Londonā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu