Pīrants naudas soda vietā būtu gatavs izvēlēties cietumsodu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Bijušais Jūrmalas ātrās palīdzības valdes loceklis Normunds Pīrants, kuram tiesa piesprieda 47,3 tūkstošu eiro naudas sodu, bija gatavojies reālam cietumsodam; ja varētu izvēlēties iet cietumā uz, piemēram, trim mēnešiem, nevis maksāt, viņš labāk pavadītu noteiktu laiku nebrīvē.

Ceturtdien pēc tiesas sēdes žurnālistiem Pīrants atzina, ka vēl nezina, vai spriedumu pārsūdzēs, jo no sākuma jāiepazīstas ar spriedumu un jākonsultējas ar advokātu.

Pīrants nebija mierā ar piespriestā naudas soda apmēru un interesējās, kas notiks, ja viņš 30 dienu laikā šo summu nesamaksās. Izdzirdējis no prokurores Veltas Zaļūksnes skaidrojumu, ka tādā gadījumā pēc formulas šī summa tiks pārrēķināta uz brīvības atņemšanas dienām, viņš izrādīja ieinteresētību.

«Ja jums alga būtu 1000 eiro, vai jūs pa 47 000 eiro būtu gatavi sēdēt trīs mēnešus? Es esmu,» klātesošajiem retoriski vaicāja Pīrants, piebilstot, ka jānoskaidro, kāda ir Zaļūksnes pieminētā formula. Pēc viņa domām, 47 tūkstoši eiro ir pārāk liela summa, lai to uzreiz samaksātu.

Arīdzan bijušais Jūrmalas mērs Raimonds Munkevics sacīja, ka sākumā jāizlasa spriedums un jākonsultējas ar advokātu, un pēc tam jādomā, vai to pārsūdzēt. «Katrā ziņā naudas sods ir labāks nekā cietumsods,» uzsvēra Munkevics.

Prokurore žurnālistiem sacīja, ka par sprieduma pārsūdzēšanu izlems pēc iepazīšanās ar pilnu spriedumu. Pēc viņas domām, Munkevicam un Pīrantam netika piespriesti reāli cietumsodi tālab, ka lieta netika izskatīta saprātīgā termiņā. «Tā nebija ne apjomīga, ne sarežģīta, un, ilgākais, pus gada laikā to varēja izskatīt,» sacīja Zaļūksne, norādot, ka process ieildzis piecus ar pus gadus, no kuriem trīs ar pus gadus lietu izskatījusi Jūrmalas pilsētas tiesa.

Iepriekš prokurore prasīja Munkevicam piemērot piecu gadu brīvības atņemšanu, savukārt otram lietā apsūdzētajam - Pīrantam - brīvības atņemšanu uz četriem gadiem. Tāpat prokurore tiesas debatēs abus apsūdzētos lūdza sodīt ar mantas konfiskāciju, atņemot tiesības ieņemt amatus - tajā skaitā vēlētus - valsts un pašvaldības pārvaldes iestādēs trīs gadus.

Jau ziņots, ka tiesa Jūrmalas mēra Munkevica un bijušā Jūrmalas ātrās palīdzības valdes locekļa Pīranta kukuļošanas krimināllietā Munkevicam piesprieda naudas sodu 49,9 tūkstošu eiro apmērā bet Pīrantam - 47,3 tūkstošu eiro naudas sodu, kā arī abiem uz trim gadiem aizliegts ieņemt vēlētus amatus valsts un pašvaldības iestādēs.

Pilns spriedums stāsies spēkā 19.februārī un to varēs pārsūdzēt desmit dienu laikā.

Atbilstoši apsūdzībai, kura balstās uz Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja veikto izmeklēšanu, Munkevics un Pīrants mēģināja nodrošināt labvēlīgu rezultātu Jūrmalas domes 2010.gada 20.maija sēdē paredzētajā balsojumā par pašvaldības vadītāja atbrīvošanu no amata, piedāvājot 5000 latu un amatu Jūrmalas pilsētas domes deputātei Ivetai Blauai par noteiktu rīcību kukuļdevēju interesēs.

Tāpat ziņots, ka pirmās instances tiesa pērnā gada 23.janvārī Munkevicam piesprieda brīvības atņemšanu uz četriem gadiem, bet kādreizējam Jūrmalas ātrās palīdzības valdes loceklim Normundam Pīrantam - brīvības atņemšanu uz trim gadiem. Gan Munkevicam, gan Pīrantam tiesa noteikusi arī mantas konfiskāciju, kā arī aizliegumu trīs gadus ieņemt vēlētus valsts vai pašvaldību amatus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu