Kučinskis: es nekad nebūšu lielais boss, bet arī ne pasēdētājs

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jaunais Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) ceturtdien pirmajā svinīgajā valdības sēdē sacīja, ka nekad nebūs lielais boss, bet arī ne pasēdētājs.

«Es nekad neesmu strādājis nekā citādi, kā komandā. Es nekad nebūšu lielais boss, bet arī ne pasēdētājs, kas skatās, kā citiem iet,» savu runu sāka Kučinskis.

Viņā arī akcentēja, ka darīs visu, lai nostiprinātu ierēdniecības lomu Latvijā.

Viņš ministriem norādīja, ka «darbs komandā nozīmē to, ka mūsu komunikācija būs pastāvīga. Jūs zināsiet par mani, un es zināšu par jums. Tikai tā mēs tiksim līdz rezultātam».

Jaunais valdības vadītājs pauda, ka ierēdniecības loma Latvijā ir ļoti liela.

«Un es darīšu visu, lai to nostiprinātu. Mana nostāja ir, ka mēs nevaram vairāk atbaidīt cilvēkus no darba valsts pārvaldē. Strādāt valsts pārvaldē ir liels gods un atbildība,» viņš sacīja.

Kučinskis aicināja kolēģus cienīt tos cilvēkus, ar ko ikdienā kopā strādā. «Ir lielisks lēmums parlamentāros sekretārus nelikt kā uzraugus, bet, ka katrs pats izvēlas savus palīgus,» skaidroja premjers.

Jaunais premjerministrs arī rosināja sekot līdzi likumiem līdz finišam. «Saeima nav kaut kas atsevišķs, mēs neesam kaut kas atsevišķs,» noteica Kučinskis.

Jau vēstīts, ka Saeima ceturtdien ārkārtas sēdē apstiprināja Kučinska valdību, aģentūra BNS uzzināja parlamentā. Par Kučinska valdību balsoja 60 koalīcijas partiju deputāti, savukārt 32 opozīcijā esošie politiskie spēki bija pret.

Kučinska valdībā darbu turpinās 11 ministri no iepriekšējā Ministru kabineta, līdzšinējos amatus saglabās astoņi ministri, savukārt trīs ministri vadīs citas ministrijas.

Jauno valdību veidos līdzšinējie koalīcijas partneri - Zaļo un zemnieku savienība (ZZS), Nacionālā apvienība (NA) un partija «Vienotība».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu