Saniknoti grieķu fermeri ar nūjām iekausta policistus

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Grieķijā turpinās lauksaimnieku protesti pret valstī plānotajām pensiju reformām. Aizvadītajā nedēļā fermeri bloķēja vairākus nozīmīgus autoceļus, kā arī valsts robežas. Savukārt šodien, 12. februārī, vardarbīgi protesti izcēlās Atēnās.

Uz protestu bija sanākuši aptuveni divi tūkstoši fermeru. Sākoties vardarbībai, policija pret pūli raidīja asaru gāzi, savukārt protestētāji, liekot lietā koka rungas, centās iekaustīt policijas vienību dalībniekus, kas bija sastājušies ķēdē, bloķējot protestētāju kustību.

Pūlis bija iecerējis doties uz Grieķijas Lauksaimniecības ministriju, ko policijas ķēde liedza darīt.

Premjera Aleksa Cipra valdība paziņojusi par plāniem samazināt maksimālo pensiju līdz 2300 eiro no pašreizējiem 2700 eiro mēnesī. Reforma ir daļa no valsts centieniem samazināt izdevumus apmaiņā pret Eiropas Savienības glābšanas aizdevumu.

Valdība arī vēlas apvienot apdrošināšanas fondus un palielināt sociālās apdrošināšanas iemaksas gan darba devējiem, gan darba ņēmējiem.

Lauksaimnieki arī pauž sašutumu par valdības plāniem atteikties no atbalsta, piemēram, ienākuma nodokļa atlaidēm un degvielas atlaidēm. Plānots, ka ienākuma nodokļa likme lauksaimniekiem pakāpeniski tiks dubultota līdz 26%.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu