«Rīgas mikroautobusu satiksme» rīkos Valentīndienas akciju

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pilnsabiedrība «Rīgas mikroautobusu satiksme» (RMS) Valentīndienā 14.februārī rīkos akciju, kuras laikā pāris, kurš minibusa vadītāja priekšā savu mīlestību apliecinās ar skūpstu, varēs braukt bez maksas.

Akcija - bezmaksas brauciens par skūpstu, šogad norisināsies visas dienas garumā. «Ar šādu akciju vēlamies sveikt visus rīdziniekus gada romantiskākajos svētkos - Valentīna dienā. Pagājušā gada šī akcija izpelnījās ļoti lielu atsaucību pasažieru vidū. Šo iespēju izmantoja gandrīz 800 pāru. Ceru, ka arī šogad, pāri izmantos mūsu dāvāto iespēju tikpat aktīvi kā pagājušo gadu,» pauda pilnsabiedrības «Rīgas mikroautobusu satiksme» komercdirektors Vitālijs Komars.

Savukārt biedrība «Mozaīka», kas pārstāv homoseksuālu cilvēku intereses, tiesībsargam iesniegusi sūdzību par «Rīgas mikroautobusu satiksmes» Valentīndienas akciju. «Mozaīka» uzskata, ka akcija ir pretrunā spēkā esošajām tiesību normām, jo diskriminē pakalpojuma saņēmējus gan seksuālās orientācijas, gan dzimuma dēļ.

Biedrība norāda uz Eiropas Cilvēktiesību un pamatbrīvību aizsardzības konvenciju un uz Patērētāju tiesību aizsardzības likuma normām. Latvijā ir ievērojama dzimumu disproporcija, kad sieviešu ir vairāk nekā vīriešu, tādēļ akcija nostāda mazāk labvēlīgā situācijā arī sievietes, pauž biedrība, aicinot uzņēmumus Latvijā savus īpašos piedāvājumus un akcijas attiecināt uz visiem cilvēkiem.

Tiesībsarga birojā aģentūru BNS informēja, ka uzņēmumam ir lūgts novērst atšķirīgo attieksmi. «Rīgas mikroautobusu satiksmei» vērsta uzmanība, ka nav pieļaujams ierobežojums precēm un pakalpojumiem personas seksuālās orientācijas dēļ.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu