Čīles krastā izskalotas piecas tonnas beigtu sardīņu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Čīles autoritātes izmeklē cēloņus, kas izraisījušas masveida sardīņu bojāeju kādā no valsts dienvidu pludmalēm. Krastā izskalotas piecas tonnas beigtu zivju.

Nacionālais Zvejas dienests pavēstīja, ka informācija par notikušo saņemta agrā 17.marta rītā. Eksperti savākuši beigto zivju paraugus, lai noteiktu to nāves cēloni.

Tikmēr vietējie iedzīvotāji ir noraizējušies par to, kā šī nelaime ietekmēs reģionā dzīvojošos, it īpaši zvejniekus.

«Es nedomāju, ka tas ir dabiski, manuprāt, to izraisījusi cilvēka rīcība, jo mēs nekad agrāk neko tādu neesam redzējuši. Tas ļoti slikti ietekmē cilvēkus šeit - gan piesārņojuma ziņā, gan arī vietējiem zvejniekiem, kuriem ir jāizpilda noteiktas kvotas, taču tagad tas nebūs iespējams piesārņojuma dēļ,» atzina viena no sievietēm, kas piedalījās talkā, lai savāktu beigtās zivis.

Kāds vīrietis, kurš apmeties netālu, paudis cerību, ka problēma tiks atrisināta ļoti ātri un ka tiks atrasti atbildīgie, lai saprastu, vai zivju bojāeju izraisījuši dabas apstākļi vai cilvēku rīcība, piemēram, zvejnieki, kuru iejaukšanās nodara postu videi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu