Citroen sāk testēt nākamās sezonas rallija auto

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Citroen Racing

Citroen pasaules rallija čempionāta komanda jau ir sākusi testēt automobili, ar kuru tā WRC sacīkstēs piedalīsies no 2017.gada.

Citroen rūpnīcas komandas braucēju rīcībā nākamsezon tiks nodots pilnīgi jauns sacīkšu auto, kura sērijveida analogs ir nākamās paaudzes mazais hečbeks C3, ziņo Motor.ru. Šā automobiļa izskats pagaidām vēl noslēpumu plīvurā tīts, jo tā pasaules pirmizrāde notiks tikai rudenī Parīzes auto šovā, tāpēc no pamatīgi maskētās Citroen C3 WRC mašīnas var sākt apmēram nojaust gaidāmās DS3 ārējā izskata pārmaiņas.

Jaunā Citroen DS3 WRC rūpnīcas testos piedalīties bija aicināti daži starptautisku autosporta mediju pārstāvji, un tie vēsta, ka jaunā rallija mašīna izskatās nedaudz lielāka par šobrīd izmantoto auto. Faktiski tas atbilst sagatavotajam jaunajam reglamentam, atbilstoši kuram WRC mašīnas kļūs lielākas, iegūs pasaules salonautomobiļu čempionāta (WTCC) mašīnām līdzvērtīgu jaudu, būs ātrākas un saņems jaunu, lielāka izmēra antispārnu.

Precīzus skaitļus neviens pagaidām nemin, bet var atzīmēt, ka Citroen WTCC sacīkšu auto ir apgādāts ar 1,6 litru turbo motoru, kurš attīsta ap 380 zirgspēkiem. Salīdzinājumam, pašreizējo pasaules čempionu Volkswagen izmantotais Polo WRC ar tādu pašu 1,6 litru motoru, taču mazāka diametra restriktoru attīsta 318 ZS.

Rallists Kriss Mīks, kurš šobrīd sacensībās brauc ar Citroen DS3, testos izmēģinot prototipu, esot manījis ātruma kāpumu un sacījis, ka «beidzot atkal vadītājam ir nozīme».

Jāpiezīmē, ka Citroen rūpnīcas komanda 2016.gada WRC čempionātu izlaiž, lai atgrieztos 2017.gadā. Tāpat WRC pēc 18 gadu pauzes atgriezīsies Toyota, kā inženieri izstrādā sacīkšu mašīnu uz Yaris bāzes. Šobrīd WRC seriālā ir tikai divas rūpnīcas komandas - Volkswagen, kam arīdzan ir padomā uzbūvēt jaunu mašīnu, un Hyundai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu