Policija Stambulā ar asaru gāzi un ūdens lielgabaliem izklīdinājusi protestētājus

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Turcijas policija 1.maija svētkos izmantoja asaru gāzi un ūdens lielgabalus, lai izklīdinātu protestētājus, kuri devās uz Taksima laukumu.

Pret valdību noskaņotie protestētāji skandēja saukļus «Nost ar fašismu!» un «Lai dzīvo 1.maijs!», cenšoties nokļūt laukumā.

Līdzīgi kā iepriekšējos gadus, arī šogad 1.maijā valdība demonstrācijas Taksima laukumā bija aizliegusi, un piekļuve tam bija noslēgta.

Kārtības nodrošināšanai pilsētā tika iesaistīti 24 000 policistu un 120 ūdens lielgabali, ziņoja oficiālā aģentūra «Anadolu». Vismaz 207 cilvēki ir aizturēti.

Arodbiedrības aicināja cilvēkus drošības apsvērumu dēļ nepulcēties Taksima laukumā, tā vietā aicinot uz sanākšanu ārpus pilsētas centra, kur demonstrācijas bija atļautas.

Foto: AFP/LETA

Taksima laukumā 1977.gadā 1.maija demonstrācijā protestētāju sadursmēs ar drošības spēkiem gāja bojā 34 cilvēki.

Pēc tam valdība aizliedza rīkot Darba svētku demonstrācijas laukumā līdz 2010.gadam. 2013.gadā aizliegums atkal tika atjaunots. Pāris mēnešus vēlāk Stambulu un visu Turciju satricināja plaši protesti pret valdību, kurus ievadīja vides aizstāvju akcijas Stambulas Taksima laukumā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu