Fotostāsts: Kā savas prasmes trenē, slīpē aviācijas piloti?

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Vai esi kādreiz aizdomājies, kā savas prasmes trenē, slīpē, pilnveido aviācijas piloti? Portālam TVNET bija iespēja ieskatīties Latvijas nacionālās aviosabiedrības «airBaltic» treniņu centrā, kur nodrošinātas apmācības 50 pasaules valstu pilotiem. Ieskaties!

«airBaltic» treniņu centrs ir dibināts pirms sešiem gadiem un ir viens no «airBaltic» grupas veiksmīgākajiem uzņēmumiem, kā arī viens no Latvijas veiksmīgākajiem eksportētājiem, kas ir uz zināšanām balstīts produkts.

Pēdējos sešos gados tas nodrošinājis apmācības 30 000 stundu garumā 50 pasaules valstu pilotiem, TVNET pastāstīja «airBaltic» korporatīvo komunikāciju viceprezidents Jānis Vanags.

80% treniņu centra resursu tiek pārdots ārvalstu aviācijas profesionāļiem. Tas darbojas ļoti aktīvā režīmā, ir aizņemts 97% no pieejamā laika. Pilotu simulators pieejams vien dažas stundas nedēļā naktī no sestdienas uz svētdienu.

Rietumu aviācijas profesionāļiem tiek piedāvāts kvalitatīvs produkts par labu cenu. To novērtējuši arī austrumu partneri. Pilotu simulatora izmaksas ir līdz 1000 eiro stundā. Lielajiem klientiem lielam apjomam cena gan kļūst draudzīgāka.

Simulatoru, kurš ir analogs Boeing 737 CL lidmašīnai, izklaides nolūkos izmanto arī lielo uzņēmumu korporatīvos pasākumos. Biežāk gan vasaras mēnešos, kad mazāka noslodze.

Tāpat treniņu centrā apmāca arī stjuartus, kā rīkoties krīzes situācijās, ar bīstamajām vielām.

«airBaltic» treniņu centrs ir partneris Starptautiskajā gaisa transporta asociācijā (IATA), kas apvieno starptautiskās aviokompānijas. Centrā notiek biznesa aviācijas pilotu apmācība, virszemes apkalpojošā personāla apmācības, lidojumu dispečeru apmācības, tiek organizētas pirmās palīdzības sniegšanas apmācības.

Šāda mēroga IATA reģionālais treniņu centrs ir vienīgas Eiropas Savienībā.

Apmācību vai treniņu dienā pie treniņu centra par godu studentiem tiek uzvilkts viņu pārstāvētās valsts karogs. Centru izmantojuši arī mūzikas un kultūras industrijas pārstāvji. Tajā filmēts grupas «Prāta vētra» videoklips. To izmantojusi populārā jauniešu apvienība «Carnival Youth».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu