Kanādā pierimst postošie savvaļas ugunsgrēki

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Gaisa temperatūrai pazeminoties, Kanādas Albertas provincē pierimuši savvaļas ugunsgrēki, kas varētu ieiet vēsturē kā Kanādas dārgākā dabas katastrofa.

Pateicoties vēsākam laikam, lietum un vēja virziena maiņai, cīņā pret ugunsgrēkiem sasniegts pagrieziena punkts, paziņojušas amatpersonas.

Ugunsdzēsēji cer, ka viņiem izdosies savaldīt liesmas pie Fortmakmari, provinces ziemeļos. Pilsēta jau smagi cietusi no ugunsgrēkiem, un pēdējo dienu laikā visi tās 80 000 iedzīvotāju ir evakuēti.

Sākotnējās aplēses liecina, ka liesmas nopostījušas aptuveni 1600 māju Fortmakmari un tās apkārtnē.

Amatpersonas pirmdien gatavojas veikt pilsētā atkārtotu postījumu novērtēšanu, bet brīdinājušas, ka paies vēl kāds laiks, līdz cilvēki varēs atgriezties savās dzīvesvietās.

Ugunsgrēkos neviens cilvēks nav gājis bojā, bet divi cilvēki zaudēja dzīvību autoavārijā, evakuējoties no liesmu apdraudētajām vietām.

Fortmakmari atslēgta gāzes piegāde, bojāts elektroapgādes tīkls un krāna ūdens ir nedzerams.

Savvaļas ugunsgrēkos Kanādā izdeguši aptuveni 200 000 hektāri zemes, kas ir mazāk, nekā amatpersonas bažījās sestdien, kad prognozes bija bēdīgas, paredzot ugunsgrēku apmēru divkāršošanos.

Liesmas vēl arvien virzās uz austrumiem, uz Saskačevanas provinci, un tās no provinces robežas šķir tikai aptuveni 40 kilometri, tomēr ugunsgrēks izplatās daudz lēnāk nekā iepriekš.

Taču postījumi jau ir nodarīti un amatpersonas lēš, ka šis ugunsgrēks, visticamāk, kļūs par dārgāko dabas katastrofu Kanādas vēsturē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu