Daugaviņš: Neticam paši sev, tāpēc arī zaudējam

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Latvijas hokeja izlasei pietrūkst «killera instinkta» un nav ticības savai varēšanai, tāpēc nākas zaudēt spēles, kurās ir visas iespējas tikt pie panākuma, pēc piektdien piedzīvotā zaudējuma pasaules čempionātā Maskavā pret Dānijas izlasi sacīja Latvijas valstsvienības kapteinis Kaspars Daugaviņš.

Latvijas izlase cieta neveiksmi pēcspēles metienos ar rezultātu 2:3 (1:1, 1:1, 0:0, 0:0, 0:1), piedzīvojot piekto neveiksmi piecos mačos.

«Mums ripa neiet vārtos tad, kad vajag. Kā jau esmu teicis iepriekš, nav mums tā «killera instinkta», neticam pašam sevi, tāpēc arī zaudējam,» lakonisks bija komandas kapteinis, kurš šajā mačā guva vienus vārtus, izvirzot Latviju vadībā ar 2:1.

Daugaviņš šo maču aizvadīja vadošajā Latvijas uzbrucēju virknējumā, aizstājot traumu guvušo Miķeli Rēdlihu. Šī maiņa, kurā spēlēja arī Andris Džeriņš un Roberts Bukarts, guva abus vārtus, divas reizes realizējot skaitlisko vairākumu.

«Nebija nemaz viegli, jo nelido ripas vārtos. Kad spēle nevedas, sāc kaut ko meklēt un sevī rakties, bet aizrocies vēl dziļāk. Šodien vieni (vārti) iekrita, varbūt uz atlikušajām spēlēm viss atvērsies,» Daugaviņš centās saglabāt optimismu.

Viņš izpildīja arī pēcspēles metienu, taču neveiksmīgi, bet pēc tam dāņi savu izgājienu realizēja, «bullīšos» uzvarot ar 2:1.

«»Bullīti» vienkārši gribēju iemest, neko tur nedomāju, skatījos, ko dara vārtsargs, viņš uz māņu kustībām neuzķērās, tāpēc nācās mest tālajā stūrī, bet ripa pieskārās viņa cimdam,» savu izgājienu komentēja uzbrucējs.

Smagi brīži Latvijas izlasei bija otrā perioda beigu daļā, kad lielo noraidījumu 5+20 nopelnīja Aleksejs Širokovs, bet pēc tam nācās divas minūtes spēlēt arī trijatā pret pieciem pretiniekiem. Latvijas izlasei šis bija jau otrais lielais noraidījums šajā čempionātā un tā ir nedisciplinētākā komanda turnīrā. Šie noraidījumi gan netiekot pelnīti apzināti, vienkārši komanda spēlē fizisku hokeju, sprieda Daugaviņš.

«Jā, mums katru čempionātu ir lielie noraidījumi, bet cenšamies spēlēt fiziski. Nezinu, (A.Širokova) noraidījumā viss bija tīri, vai nē, to paskatīsies disciplinārā komisija un izlems. Nezinu, bet citreiz ir sajūta, ka mūs sit, bet nedod piecīšus. Labi, ka izstāvējām, bet žēl, ka nevinnējām spēli, jo bieži pēc tādas izturēšanas mazākumā, kad arī vārtsargs vēl pavelk, uzrodas emocijas. Taču šoreiz negāja ripa vārtos, beigās pa štangu trāpījām, taču vārtos neiet iekšā,» jau teikto atkārtoja Daugaviņš.

A apakšgrupas kopvērtējumā līdere ar piecās spēlēs gūtiem 14 punktiem ir Čehija, bet tai ar deviņiem punktiem seko četrus mačus aizvadījusī Krievija. Trešā ar astoņiem punktiem ir Zviedrija, bet ceturtā ar septiņiem punktiem ir Šveice. Piekto pozīciju ar sešiem punktiem ieņem Dānija, piecus punktus guvusi Norvēģija, kamēr attiecīgi trīs un divi punkti ir Latvijai un Kazahstānai.

Latvijas izlase šo čempionātu sāka atzīstami, trīs mačos pret spēcīgiem pretiniekiem gūstot divus punktus. Turnīra pirmajā mačā ar 1:2 papildlaikā tika piedzīvota neveiksme pret Zviedriju, bet pēc tam ar 3:4 pēcspēles metienos nācās piekāpties arī Čehijai. Savukārt pirmdien Latvija ar 0:4 kapitulēja Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadītās mājinieces Krievijas priekšā. Savukārt trešdien Latvija ļoti dramatiskā duelī ar 4:5 piekāpās Šveicei, mača laikā spējot atspēlēties no 0:3 deficīta.

Tikmēr Dānija čempionāta ievadā ar 3:0 uzveica Norvēģiju, bet nākamajā mačā ar 2:5 piekāpās Zviedrijai. Otrdien dāņi trešajā periodā izlaida divu vārtu pārsvaru un pagarinājumā ar 2:3 zaudēja Šveicei, bet ceturtdien cieta smagu sakāvi 1:10 pret Krieviju.

Nākamajā spēlē Latvijas izlase jau sestdienas vakarā sacentīsies ar Kazahstānu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu