Delegācijas vadītāja: Varam būt lepni un apmierināti par Justa sniegumu Eirovīzijā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šovakar Rīgā atgriezās Eirovīzijas pārstāvis Justs. Varam būt lepni un apmierināti par Justa Sirmā sestdienas sniegumu Eirovīzijā, sacīja Eirovīzijas projekta un Latvijas delegācijas vadītāja Zita Kaminska.

Kopumā viņa izteicās, ka Justa sniegumam neko nevar pārmest, bet tieši otrādi - tas bijis ļoti emocionāls un enerģisks, tāpat viņš ļoti labi nodziedājis. «Varam būt lepni un apmierināti par to, kā mums viss vakar izdevās. Tāpat daudzi cilvēki mums nāca klāt un slavēja Justu un viņa dziesmu,» stāstīja delegācijas vadītāja.

Kaminska gan piebilda, ka komanda «nedaudz sašļuka», jo bija domāts, ka tomēr Latvijas dziedātājs ierindosies nedaudz augstākā pozīcijā un būs pirmajā desmitniekā, tostarp arī lielu mediju uzmanība ļāva cerēt uz augstāku novērtējumu. «Tomēr nav pamata bēdāties - fināls bija stiprs,» komentēja Kaminska.

Analizējot uzvarētājdziesmu - Ukrainas pārstāves Džamalas «1944» -, Kaminska izteicās, ka Latvijas delegācijai tā arī bija favorītdziesma - gan Aminatai Savadogo, gan Justam. «Klausoties Džamalas dziesmu un skatoties uz viņas emocionālo izpildījumu, es nedomāju par politiku, bet gan par pilnīgi ko citu...» skaidroja Kaminska.

Komentējot jauno balsu paziņošanas kārtību, Kaminska atzina, ka lielākais vakara pārsteigums bija nevis Ukrainas uzvara, bet Polijas izpildītāja pakāpšanās uz astoto vietu pēc skatītāju balsojuma paziņošanas. «Jaunā balsošanas paziņošana tiešām ir lielāks šovs un intriga. Vecajā rezultātā paziņošanas veidā parasti uzvarētājs bija zināms jau ātrāk,» teica Kaminska. Tāpat viņa piebilda, ka bija manāms, cik ļoti skatītāju balsojums atšķīrās no žūriju vērtējuma.

Attiecībā uz kritiku par to, ka Latvijas nacionālā atlase konkursam notiek par vēlu, Kaminska oponēja, ka ļoti daudzām valstīm, tajā skaitā Lietuvai un Zviedrijai, fināls notiek vēl vēlāk.

Runājot par savām favorītdziesmām, Latvijas delegācijas vadītājai ļoti patika Armēnijas dziesma un priekšnesums, jo tas bija ieturēts vienā stilā. Komentējot Krievijas izpildītāju Sergeju Lazarevu, Kaminska sacīja, ka viņa dziesma un priekšnesums nebija vienoti, proti, «dziesma bija par kaut ko vienu, bet šovs - par ko pilnīgi citu».

Kā ziņots, Latvijas pārstāvis Justs Sirmais ar Aminatas Savadogo sarakstīto dziesmu «Heartbeat» («Sirds puksti») starptautiskā Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā ierindojās 15.vietā, bet Stokholmā sestdien notikušajā konkursā uzvarēja Džamala no Ukrainas.

Plašu rezonansi izraisījusī Ukrainas pārstāve izpildīja dziesmu «1944», kas veltīta Krimas tatāru deportācijai, ko 1944.gadā īstenoja Staļins. Dziesmas tekstā nav pieminēta Ukrainai piederošās Krimas pussalas okupācija un aneksija, ko pirms diviem gadiem veica Krievija, tomēr Džamalas izraudzīšana par Ukrainas pārstāvi Eirovīzijai veicina uzmanības pievēršanu šai aneksijai un Krievijas varas iestāžu veiktajai Krimas tatāru apspiešanai.

Eirovīzijas dalībniece Dami Ima no Austrālijas ieņēma 2.vietu. Dienvidkorejiešu izcelsmes māksliniece izpildīja dziesmu «Sound Of Silence» («Klusuma skaņa»). Savukārt Krievijas pārstāvis Lazarevs ar dziesmu «You Are the Only One» («Tu esi tā vienīgā»), kuram bukmeikeri pirms konkursa prognozēja pārliecinošu uzvaru, ierindojās 3.vietā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu