Gan jau kāda no idejām «izšaus»! Intervija ar Agri Tamani

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no video

18. maijā 360TV īpašajā interviju ciklā 100 personības līdz Latvijas simtgadei Jānis Palkavnieks sarunāsies ar «draugiem.lv» līdzīpašnieku Agri Tamani. Par to, kāpēc interneta biznesa attīstību var salīdzināt ar suņa vecumu, ko Agris, ja būtu iespējams, «draugiem.lv» izveidē darītu citādāk, par vaļaspriekiem un daudz ko citu šajā sarunā. TVNET lasītājiem jau tagad ir iespēja ielūkoties šīs sarunas fragmentā un uzzināt, no kurienes Agrī ir dziņa nodarboties ar uzņēmējdarbību, un, kāda ir viņa stresa situāciju risināšanas atslēga.

Agris Tamanis TVNET lasītājiem atklāj, ka viņam

pašam patīk nodarboties ar programmēšanu un ar prototipu radīšanu projektu sākotnējā stadijā.

Tikai pēc tam viņš aicina pieslēgtes komandu, kas attīsta ideju un to pilnveido. Viņš atklāj, ka arī ar draugiem.lv sākotnējā ideja bijusi taisīt to priekš sevis un nelielas savējo kompānijas. kā Agris atzīst, protams, pakausī vienmēr stāvot doma, ka gan jau kāda no idejām «izšaus» un gan kādreiz ko nopelnīs. Taču visa pamatā ir patika spēlēties ar interneta projektiem un savām idejām, ražot prototipus un skatīties, kā tas dzīvē izskatās.

Agris atklāti stāsta, ka viņš un viņa komanda nejūtas kā zaudētāji, ja, prezentējot projektu, kāds cits cienījams cilvēks pasaka, ka ideja neaizies. Agris spēj bez personiska aizvainojuma no šīs idejas atteikties un sākt radīt ko citu.

Taujāts par krīzes situācijām dzīvē un darbā, un, vai ir bijuši kādi ļoti nervozi brīži, Agris atbild, ka sevī paslēpis problēmu risināšanas atslēdziņu, kuru izvelk brīžos, kad jārisina problēmas jeb jāpieņem grūti lēmumi. Atslēgas būtība esot paskatīties uz situāciju no viedokļa, ka agri vai vēlu tāpat visi cilvēki mirst. Un tad rodas jautājums - cik svarīga šajā kontekstā ir konkrētā problēma. Agris apgalvo, ka parasti tomēr izrādās, ka lietas ir risināmas, niecīgas un nebūtiskas. Viņš tādos mirkļos pasmaidot un saprotot, ka tā patiesībā nav problēma. Citējot Agri: «Vienīgais, kas ir ātri jādara – jāpieņem lēmums un viss. Un problēma aizgājusi!»

Sarunu ar Agri Tamani 18. maijā plkst. 21.00 skaties 360TV interviju ciklā 100 personības līdz Latvijas simtgadei!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu