Trampa pretinieku un policijas sadursmēs Kalifornijā arestēti 35 cilvēki

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV Republikāņu partijas Baltā nama kandidāta Donalda Trampa pretinieku un policijas sadursmju gaitā Sandjego, Kalifornijā, piektdien vakarā arestēti 35 cilvēki, paziņoja likumsargi.

Sākotnēji miermīlīgo aptuveni 1000 cilvēku pulcēšanos policija pasludināja par nelegālu, pēc tam kad pūļa uzvedība kļuva «pretlikumīga», paskaidroja policijas nodaļa.

Neviens cilvēks nav ievainots un īpašumam postījumi nav nodarīti, tviterī apliecināja policija.

Sadursmes izraisījušās pēc tam, kad Tramps Sandjego Konventu centrā bija uzrunājis atbalstītājus.

Protestētāji bija sapulcējušies pie centra un kļuva nemierīgi, kad Tramps ap plkst.16.30 sanāksmes norises vietu bija pametis, vēsta laikraksts «LA Times».

Tramps ceturtdien nodrošināja sev pietiekama skaita delegātu atbalstu, lai tiktu oficiāli nominēts par Republikāņu partijas kandidātu, liecina ziņu aģentūras AP aplēses.

Tomēr Republikāņu partija oficiālos rezultātus nepaziņos līdz jūlijam, kad notiks balsošana partijas konventā.

AP aplēses liecina, ka Tramps nodrošinājis sev 1238 delegātu balsis, kas ir par vienu vairāk, nekā nepieciešams, lai iegūtu Republikāņu partijas nomināciju.

Tramps sasniedza noteikto skaitu, kad neliela grupiņa superdelegātu paziņoja, ka konventā atbalstīs viņu, ziņoja AP.

Viss liecina, ka Tramps tiks oficiāli nominēts par partijas kandidātu un prezidenta vēlēšanās, kas notiks novembrī, sacentīsies ar bijušo ASV pirmo lēdiju Hilariju Klintoni, kas demokrātu priekšvēlēšanās pārliecinoši apsteidz savu tuvāko konkurentu ASV senatoru Bērniju Sandersu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu